Incendiul de la Rădăuţi a pornit de la coşul de fum ce deserveşte pizzeria de la parterul blocului

> Poliţia a deschis o anchetă într-un dosar pentru distrugere din culpă

Poliţia Rădăuţi a deschis o anchetă penală pentru distrugere din culpă în cazul incendiului care a afectat, sâmbătă, un bloc din municipiul Rădăuţi.

Potrivit datelor preliminare din anchetă, poliţiştii au contatat că incendiul a izbucnit de la coşul de fum al cuptorului pizzeriei ce se află la parterul imobilului cu nr.16 de pe str. Piaţa Uniriii din Rădăuţi. Incendiul s-a extins pe toată suprafaţa acoperişului blocului şi la apartalentele situate la ultimul etaj.

În incendiu a ars în totalitate acoperişul mansardei, pe o suprafaţă de 400 mp, cât şi toate bunurile depozitate de către locatari.

Incendiul s-a propagat şi la apartamentele blocurilor. Astfel, la scara B, în interiorul unui apartament, a fost distrus prin ardere balconul, inclusiv bunurile depozitate în acesta. La apartamentul vecin a fost distrus prin ardere, în totalitate, balconul în care se aflau depozitate un aragaz şi mai multe electrocasnice, iar la scara A a imobilului, la un apartament au ars în totalitate balconul, cât şi hota ce se afla montată în bucătărie; la altul a fost distrusă instalaţia sanitară din baie.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al coşului de fum neprotejat termic, ce se afla amplasat în mansarda clădirii şi care deserveşte restaurantul situat la parterul imobilului, aspect întărit şi de declaraţia martorului care a apelat 112 în legătură cu evenimentul. Acesta observase că faza incipientă a incendiului se desfăşura în zona de mijloc a mansardei blocului, locul unde se afla coşul de fum.

Prefectul i-a a felicitat pe pompieri

„Fiind prezent astăzi (sâmbătă – n.red.) la incendiul care a afectat acoperişul unui imobil de locuinţe colective din municipiul Rădăuţi, am remarcat atât intervenţia profesionistă a pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, cât şi mobilizarea şi implicarea exemplare atât a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă condus de primarul Bogdan Loghin, cât şi a serviciilor voluntare din localităţile Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Horodnic de Sus şi Volovăţ şi a serviciului privat pentru situaţii de urgenţă al Aerodromului Frătăuţi, sosite în sprijinul pompierilor profesionişti” a spus prefectul.

El a arătat că investiţiile consistente pentru achiziţionarea de autospeciale, utilaje şi echipamente de protecţie realizate în ultimii ani îşi arată roadele, cu fiecare intervenţie reuşită pompierii militari şi civili consolidându-şi prestigiul şi respectul de care se bucură în faţa cetăţenilor.

„Felicitări pompierilor militari, pompierilor civili şi tuturor celorlalţi participanţi la  această intervenţie reuşită!” a declarat Alexandru Moldovan. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI