Inspectorii sanitari veterinari au declanşat verificările specifice Sărbătorilor pascale

În perioada premergătoare Sărbătorilor pascale, medicii veterinari verifică modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii şi cele de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, informează dr. Dănuţ Corneanu, director adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava. Controale au loc, de asemenea, în carmangerii, măcelarii, pizzerii, cantine, unităţi catering, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie, laboratoare de patiserie, cafenele, hipermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare şi depozite alimentare. Potrivit dr. Dănuţ Corneanu, la sediul DSVSA, dar şi la circumscripţiile sanitare va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, consumatorii putând sesiza abaterile de la normelor sanitare veterinare. La fel, personalul sanitar veterinar va fi prezent permanent în toate pieţele agroalimentare, dar şi în alte locuri autorizate pentru valorificarea cărnii şi produselor de origine animală.

Medicii veterinari oficiali au fost special instruiţi, iar acolo unde este necesar, acţiuni de control vor fi desfăşurate în colaborare cu instituţii competente de la nivel judeţean sau local.

„Pe fondul situaţiei epidemiologice cauzate de pesta porcină africană se vor respecta cu stricteţe condiţiile de biosecuritate. Astfel, în zonele de restricţie, mişcarea mieilor destinaţi sacrificării se va face cu respectarea legislaţiei sanitare veterinare. Totodată, având în vedere confirmarea scrapiei în anumite judeţe, monitorizată va fi circulaţia ovinelor şi caprinelor pe întregul traseu, de la fermele şi exploataţiile de origine şi până la abatoarele autorizate sanitar veterinar” a subliniat dr. Dănuţ Corneanu, directorul executiv adjunct al DSVSA Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI