În luna martie a.c.

Inspectorii de muncă suceveni au prins 33 persoane lucrând la negru

> Pentru muncă nedeclarată, trei agenţi economici au fost amendaţi cu 240.000 de lei

În luna martie, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava au făcut 402 de controale, dintre care 243 în domeniul relaţiilor de muncă, iar 159 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă. Romeo Butnariu, şeful instituţiei, informează că, în baza neregulilor constatate, inspectorii din subordine au aplicat 369 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 383.500 de lei. Astfel, pe partea de relaţii de muncă, cele 243 de verificări s-au soldat cu 55 de amenzi însumând 2311.000 de lei. Pe durata controalelor, inspectorii de muncă au descoperit 134 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Între acestea, o persoană pentru care contractul individual de muncă nu fusese transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

Inspectorul-şef Romeo Butnariu a făcut cunoscut că 33 de persoane au fost depistate lucrând fără contract individual de muncă. În consecinţă, pentru muncă nedeclarată au fost sancționați trei angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 240.000 de lei.

Deficienţele frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă ţin neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de către fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI