Sucevean trimis în judecată pentru agresiune sexuală şi viol asupra unor minori

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a făcut publică decizia de a trimite în judecată un bărbat, „în legătură cu presupusele sale acţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Suceava, prin ordonanţa procurorului din 29 februarie 2024 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia pentru două infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată, o infracţiune de viol şi coruperea sexuală a minorilor în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, „inculpatul ar fi recurs la acţiuni repetate de natură sexuală asupra a două persoane minore, de natură a-i produce inculpatului satisfacţie sexuală, profitând de vulnerabilitatea acestora şi de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa din cauza vârstei fragede”. Totodată, bărbatul este acuzat că a întreţinut un

act sexual cu o a treia persoană minoră, toate acestea având loc în timp ce acestea erau temporar în grija sa.

Pe 28 februarie 2024, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar a doua zi procurorii au propus arestarea lui preventivă. Propunerea a fost acceptată, emiţându-se un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ulterior, pe 20 martie 2024, procurorii au propus prelungirea măsurii arestării preventive pentru încă 30 de zile, propunere care a fost însuşită.

Procurorii au finalizat cercetările în acest caz şi au întocmit rechizitoriul, cerând trimiterea în judecată a inculpatului în stare de arest preventiv pentru faptele menţionate. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI