Un ansamblu auto în valoare de 60.000 euro a fost confiscat de poliţiştii din Suceviţa

> În cauză a fost vorba despre un transport ilegal de material lemnos

Aflăm că poliţiştii din Suceviţa au intensificat activităţile de verificare şi control în domeniul transportului de material lemnos, de curând identificând şi confiscând un ansamblu auto utilizat în mod ilegal în aceste operaţiuni. Ansamblul auto, evaluat la aproximativ 60.000 de euro, a fost confiscat în urma unei operaţiuni desfăşurate în comuna Suceviţa.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul unei acţiuni de control efectuate pe raza satului Voievodeasa, poliţiştii au oprit pentru verificări un ansamblu auto format dintr-o autoutilitară şi o remorcă, ambele aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Neamţ. Transportul era încărcat cu material lemnos din specia foioase şi era condus de un bărbat de 34 de ani.

În urma verificărilor, s-a constatat că transportul nu era în conformitate cu legislaţia în vigoare, deoarece documentele de însoţire nu au fost completate corect, iar transportatorul nu a iniţiat transportul în aplicaţia SUMAL 2.0, conform cerinţelor legale. Astfel, materialele lemnoase transportate au fost considerate a avea provenienţă ilegală.

„Conform prevederilor legale, în astfel de cazuri, atât materialele lemnoase confiscate, cât şi mijloacele de transport utilizate în săvârşirea infracţiunii sunt supuse confiscării” ni s-a precizat”.

 Ansamblul auto şi materialul lemnos confiscat au fost predate în custodia autorităţilor silvice pentru gestionarea ulterioară.

În plus, s-a întocmit un dosar penal în vederea soluţionării cazului conform prevederilor legale. Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea vor continua ancheta pentru a trage la răspundere persoanele implicate în această activitate ilegală. Poliţia Suceava subliniază importanţa respectării legislaţiei în domeniul silvic şi anunţă că vor continua să desfăşoare acţiuni şi controale pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în acest domeniu. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI