Drumul comunal DC 28 A Capu Câmpului – Păltinoasa devine drumul judeţean DJ 177 F

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe preluarea în domeniul public al judeţului Suceava a drumului comunal DC 28 A Capu Câmpului – Păltinoasa sub indicativul de drum judeţean DJ 177 F.

Potrivit raportului de aprobare semnat de vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Tofan, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în 27 aprilie 2023 solicitarea trecerii în domeniul public al județului Suceava a tronsonului de drum comunal DC 28A, km 0+000 – 1+075, din domeniul public al Comunei Capu Câmpului, respectiv km 1+075 – 1+475, din domeniul public al Comunei Păltinoasa, în vederea schimbării încadrării în categoria drumurilor judeţene.

Drumul comunal DC 28A face legătura între localitatea Capu Câmpului, de la intersecţia cu DJ 177C şi extravilanul localităţii Capu Codrului, la intersecţia cu DN 2E, fiind o variantă de circulaţie pentru zona Mălini – Slatina în cazul producerii unor calamităţi naturale, motivat de faptul că singura legătură spre comunele Mălini şi Slatina este podul peste râul Moldova, de pe DJ 209A, km 23+744, arată iniţiatorul.

El precizează că cele două comune au aprobat transferul drumului comunal către autoritatea judeţeană.

„În aceste condiţii, având în vedere cele prezentate, este necesar ca drumul comunal DC 28A să fie preluat în domeniul public al Judeţului Suceava, declarându-se bun de interes public judeţean şi să fie încadrat din categoria funcţională a drumurilor de interes local în categoria funcţională a drumurilor de interes judeţean, atribuindu-se în acest sens indicativul de drum judeţean DJ 177F, aceasta având traseul cu punct de început km 0+000 din DJ 177C Capu Câmpului şi punct de sfârşit, km 1+475, intersecţia cu DN 2E Capu Codrului” a precizat Vasile Tofan.

Drumul urmează să fie transferat în administrarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI