Pentru că a continuat să depoziteze deşeuri pe platforma de stocare în ciuda interzicerii acestei activităţi

Garda de Mediu Suceava a făcut plângere penală şi a amendat cu 50.000 de lei Servicii Comunale SA Rădăuţi

Garda de Mediu Suceava a anunţat că, în urma verificărilor efectuate marţi de comisari de mediu la platforma de stocare deşeuri municipale Rădăuţi administrată de operatorul Servicii Comunale SA Rădăuţi, s-a constatat că societatea a continuat activitatea de depozitare a deşeurilor menajere şi reciclabile, deşi prin actele de control încheiate anterior s-a impus ca măsură interzicerea depozitării, eliminării, stocării şi/sau transferului deşeurilor de orice fel pe suprafaţa platformei de stocare în cauză.

Astfel, ulterior controlului efectuat în data de 9 decembrie 2021, Garda de Mediu Suceava a dus de îndată la cunoştinţa organului de urmărire penală competent, potrivit legii de procedură penală, faptul că s-a continuat activitatea care a ca-uzat poluarea după dispunerea încetării acestei activităţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii în formă continuată.

Totodată, Garda de Mediu Suceava a încheiat şi un proces-verbal de contravenţie în sarcina operatorului Servicii Comunale SA Rădăuţi în valoare de 50.000 lei pentru nerealizarea la termen şi în totalitate a măsurilor impuse la controalele anterioare privind interzicerea depozitării, eliminării, stocării şi/sau transferului deşeurilor de orice fel pe suprafaţa platformei de stocare deşeuri municipale Rădăuţi.

Instanţele de judecată au anulat sancţiunile anterioare

„Având în vedere că instanţele de judecată din municipiul Rădăuţi au anulat sancţiunile aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava, există posibilitatea să nu se asigure condiţiile privind un regim sancţionator eficient, proporţional, cu efect de descurajare şi astfel se poate înlătura efectul disuasiv al sancţiunii”  a mai arătat Garda de Mediu Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI