Ministrul Lucian Bode, în PTF Siret, alături de omologul francez:

Aderarea României la Spaţiul Schengen este susţinută şi de gestionarea optimă a situaţiei actuale de la frontiera cu Ucraina

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, în PTF Siret, unde s-a aflat în vizită împreună cu ministrul de Interne al Franţei, Gérald Darmanin, că modul optim în care România gestionează situaţia la frontiera cu Ucraina este un avantaj pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

Bode a spus că acum lumea asistă la o tragedie umanitară: peste două milioane de oameni au fugit de război şi cer ajutor Europei.

„Fiecare lovitură dată Ucrainei de armata cotropitoare rusă este o lovitură dată lumii democratice şi libere. Într-un context în care este nevoie mai mult ca oricând de unitate, solidaritate şi cooperare, am discutat cu ministrul de Interne al Franţei despre criza umanitară şi de securitate din Ucraina” a spus Lucian Bode.

Discuţiile bilaterale au fost urmate de vizita în PTF Siret şi a taberei mobile din Siret.

Ministrul Lucian Bodea spus că efortul autorităţilor române pentru gestionarea situaţiei persoanelor care ajung din Ucraina în România este foarte mare, dar este bine gestionat din toate punctele de vedere.

Efortul depus de România este uriaş

„România a adoptat toate măsurile necesare pentru gestionarea optimă a frontierelor, astfel încât avem capacitatea tehnică pentru a avea un răspuns adecvat pentru persoanele care vin din Ucraina” a declarat Bode.

El a mai arătat că a fost operaţionalizat Centrul logistic de stocare şi distribuţie a asistenţei umanitare de la Suceava, infrastructură care asigură toate condiţiile pentru depozitarea, gestionarea şi transportul până la frontiera cu Ucraina a bunurilor materiale transmise pentru asistenţă umanitară.

„Avem la îndemână un centru logistic foarte important, cu ajutorul căruia vom creşte eficienţa în gestionarea numărului foarte mare de ajutoare umanitare care vor fi trimise din România în Ucraina. Efortul depus de România este unul uriaş” a menţionat ministrul.

Totodată, el a declarat că situaţia din Ucraina şi eforturile României de a răspunde solidar nevoilor persoanelor care fug din calea războiului s-au suprapus cu discuţiile referitoare la Spaţiul Schengen.

„Aşa cum a putut constata şi domnul ministru, modul în care autorităţile române au reacţionat în această criză umanitară reprezintă un nou exemplu concret în privinţa capacităţii noastre de a oferi un răspuns imediat şi eficient atunci când situaţia o impune. Deşi vizita a vizat în principal situaţia din Ucraina, în discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru am reliefat că aderarea la Spaţiul Schengen este un obiectiv major pentru România” a spus Lucian Bode care a menţionat că România contează în continuare pe sprijinul Franţei pentru realizarea acestui obiectiv.

El a dat asigurări că structurile MAI sunt la datorie, garantând securitatea frontierei UE. (N.B.)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI