Festivalul Iernii la tenis de masă şi-a desemnat câştigătorii

Sala de sport „Gabriel Udişteanu” de la baza sportivă „Nada Florilor” şi sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni au găzduit, sâmbătă, 18 decembrie, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Iernii la tenis de masa, un turneu din circuitul AmaTur România.

Competiţia, una dintre cele mai mari competiţii de acest gen din România ca număr de participanţi, a fost organizată de ACS Şomuz, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, la patru categorii, Hobby, Avansaţi, Open şi Elite, fiind înscrişi peste 150 de practicanţi ai tenisului de masă din întreaga ţară şi din Republica Moldova.

Aşa cum am aflat de la Cătălin Cozma, cel care de 15 ani se ocupă de organizarea la Fălticeni a celor două turnee anuale din circuitul AmaTur România, cu eforturi mult mai mari faţă de anii precedenţi, s-a reuşit şi în acest an derularea acestui turneu, după ce ediţia de anul trecut a fost suspendată din cauza pandemiei.

La 12 ani, Andrei Iustinian Ţibîrna a câştigat trofeul la categoria Avansaţi

La o masă am întâlnit doi jucători cu o diferenţă de vârstă de 55 de ani. Andrei Iustinian Ţibîrna are 12 ani, este din Iaşi şi l-a avut ca prim adversar pe Constantin Tăbăcaru, de 67 de ani, din Piatra Neamţ. Pentru Iustinian tenisul de masă a devenit o pasiune de mai bine de 4 ani.

„Mi-a plăcut tot timpul să joc tenis de masă, să particip la competiţii. Este o chemare, fiecare copil ar trebui să practice un sport”, ne-a precizat Andrei Iustinian Ţibîrna.

La finalul competiţiei, Andrei Iustinian Ţibîrna s-a clasat pe primul loc la categoria Avansaţi, categorie care a reunit 46 de participanţi.

Constantin Tăbăcaru a participat la sute de competiţii, unele de nivel internaţional, şi s-a ocupat şi de pregătirea practicanţilor tenisului de masă din Piatra Neamţ.

„Când eram mai tânăr, am fost prezent la mai multe turnee internaţionale, apoi am avut o perioadă când am întrerupt din cauza sănătăţii. După ce mi-am revenit, am reluat acest sport.

Astăzi, joc cu un concurent foarte mic ca vârstă, sper să aibă ce învăţa şi de la mine, cu toate că Andrei se pregăteşte la un club, are o experienţă competiţională destul de bogată ţinând cont de vârsta fragedă şi promite foarte mult în tenisul de masă românesc. Şi colegii de la clubul din Piatra Neamţ au învăţat tenis de masă cu mine, inclusiv copii de vârsta lui şi chiar şi mai mici.

Pentru cei care au abandonat practicarea sportului în timpul pandemiei le spun că este timpul să revină în sala de sport. Indiferent de problemele pe care ni le creează sănătatea, împrejurările, viaţa, nu trebuie să abandonăm sportul”, consideră Constantin Tăbăcaru.

Un eveniment mult aşteptat şi organizat cu mari eforturi

„A fost un eveniment mult aşteptat după o perioada în care nu prea am putut să ne vedem faţă în faţă atât de mulţi. Am avut noroc şi cu relaxarea restricţiilor, dar toţi concurenţii şi toţi cei prezenţi în sală au certificat verde, fie sunt vaccinaţi sau au teste negative rapide sau PCR, deţinerea certificatului verde fiind o condiţie impusă încă de la înscriere.

În organizarea turneului suntem sprijiniţi de Primăria Fălticeni, care ne ajută gratuit cu cele două săli de sport, ne oferă tricouri, cupe, diplome pentru premiere. Vor mai fi premii în mingi, feţe de paletă şi alte obiecte necesare în acest joc.

Încercăm să asigurăm toate condiţiile pentru ca toţi participanţii să se simtă bine la Fălticeni şi mulţumim pe această cale domnului primar Cătălin Coman, pentru că, fără acest sprijin nu am fi putut să organizăm a XIII-a ediţie de iarnă şi a XIV-a ediţie de vară a unuia dintre cele mai mari turnee din circuitul AmaTur. Echipa organizatorică de la Fălticeni este una formată din promotorii acestei mişcări la nivel naţional, avem şi echipă de tenis în Divizia B care a ocupat locul trei în turul campionatului 2021–2022, şi ca şi alte discipline suntem un sport cu tradiţie în oraşul nostru”, ne-a spus Cătălin Cozma.

Clasament Hobby

  1. Alboiu Robert (Botoşani
  2. Suciu Mihai (Borsec

3 – 4. Bodnar Cosmin (Vicovu de Sus

Cosău Toader (Târgu Neamţ

Clasament Avansaţi

  1. ibîrna Andrei (Iaşi)
  2. Sovea Sorin (Suceava)

3 – 4 Tăbăcaru Constantin (Piatra Neamţ)

Robu Mihai (Mogoşeşti)

Clasament Open

  1. Borcilă Alexandru (Târgu Neamţ)
  2. Nistor Florin (Comăneşti)

3 – 4 Ursulean Vasile (Straja)

Iordache Eugen (Brăila)

Clasament Elite

  1. Albu Vlad (Iaşi)
  2. Hasna Cosmin (Straja)

3 – 4 Coroiu Andrei (Roman)

Sumanaru Cătălin (Iaşi)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI