Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina

Campanie naţională de informare şi conştientizare în rândul tinerilor, asupra riscurilor şi efectelor traficului de copii

Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina coordonează o campanie naţională de informare şi conştientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor şi efectelor traficului de minori.

Campania va avea loc în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022, în cadrul proiectului „ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie penală”, derulat de Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociaţia Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică (ECLER) şi Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România.

Potrivit organizatorilor, peste 2.000 de elevi din 40 de licee din judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Bacău, Vaslui, Olt, Constanţa, Bihor, Timiş, Cluj şi municipiul Bucureşti vor participa la această campanie de informare şi conştientizare, care va consta în ateliere de informare ce vor conţine poveştile reale ale unor victime ale traficului de minori şi informaţii despre metode de prevenire a unor astfel de situaţii. În aceste sesiuni, tinerii vor afla şi despre experienţele trăite de victimele traficului de minori în traiectoria lor prin sistemul de justiţie în căutarea dreptăţii.

„Atelierele de informare vor fi realizate în fiecare unitate şcolară de către un coordonator, care va participa la sesiuni de instruire cu specialişti din domeniul prevenirii traficului de persoane, ceea ce face ca campania să aducă un element de noutate prin utilizarea unui model de învăţare tip cascadă şi de la egal la egal” a precizat asociaţia.

La finalul campaniei de conştientizare, din beneficiari elevii din licee vor deveni mesageri ai victimelor traficului de minori în numele căror vor solicita autorităţilor responsabile să asigure copiilor accesul la o justiţie prietenoasa atât prin intermediul artei stradale (pictură, grafică), cât şi prin demonstraţii publice şi activităţi de tip flash mob, ce vor fi organizate în 11 judeţe.

Organizatorii au subliniat că 596 de persoane au fost victime ale traficului de fiinţe umane în România anului 2020  –  acestea sunt cifrele care indică amploarea acestui fenomen. Dintre victime, 255  au fost doar din rândul minorilor: 29 de băieţi şi 206 fete, dovadă că „traficul de persoane este un real pericol în rândul copiilor”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI