Ludovic Orban:

Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă

 Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că Guvernul „cel mai probabil” va prelungi starea de alertă. O eventuală decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiologică. „Orice decizie de acest gen va ţine seama de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că vor fi analizate reluarea unor activităţi, dar că decizia va fi luată pe baza recomandărilor specialiştilor. Nu mai analizăm nicio restricţie şi nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii”, a adăugat premierul.

Executivul a prelungit starea de alertă, ultima oară, la mijlocul lunii iulie.

Se pot organiza alegeri în condiţiile actuale

Primul ministru a declarat, ieri, că în condiţiile actuale se pot desfăşura alegeri. El mai spune că au fost organizate în pandemie alegeri şi în alte ţări şi nu au fost probleme.

„Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice, care s-a înregistrat în ultimele două săptămâni, se pot organiza alegerile, iar după adoptarea regulilor de desfăşurare a campaniilor şi de organizare a votului, care să reducă la maximum riscul de răspândire, nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte organizarea alegerilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că au fost şi alte ţări, printre care Polonia şi Croaţia care au organizat alegeri în pandemie.

Alegerile locale urmează să aibă loc pe 27 septembrie.

Ludovic Orban va prezenta, mâine, de la ora 13.00, în şedinţa comună a celor două camere ale Parlamentului un raport detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea şcolii şi organizarea alegerilor, invitaţia fiind adresată de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Premierul Ludovic Orban va prezenta Parlamentului, miercuri, de la ora 13, să prezinte un raport detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea şcolii şi organizarea alegerilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI