Senatorul PSD Ioan Stan spune că alocaţiile copiilor s-au dublat cu votul majoritar al PSD

> El transmite PNL de unde poate să asigure finanţarea: impozitarea pensiilor speciale, reducerea cheltuielilor administrative ale Guvernului şi impozitarea multinaţionalelor

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, ieri, că miercuri, datorită votului majoritar al parlamentarilor PSD, inclusiv a celor din Suceava, s-au dublat alocaţiile copiilor.

„Acest lucru a fost posibil după ce aceştia au respins Ordonanţa de urgenţă 2/2020 care amâna termenul pentru dublarea alocaţiilor la 1 august 2020. După cum deja ne-au obişnuit, parlamentarii PNL, incluzându-i şi pe cei din judeţ, s-au abţinut de la vot, aceştia nesusţinând acest demers, motivând că nu există resursă bugetară pentru această creştere” a spus Ioan Stan.

Senatorul social-democrat sucevean a arătat că, deoarece lipsa de soluţii a guvernării liberale este deja dovedită, PSD a venit cu propuneri care ar trebui să rezolve problema banilor necesari pentru a pune în practică această dublare a alocaţiilor pentru minori.

„Prima dintre ele, care este şi cea mai la îndemână, având în vedere că se află la guvernare, este ca liberalii să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să se impoziteze pensiile speciale. Garantăm că niciun membru PSD nu va contesta această ordonanţă, oricât ar încerca liberalii să inducă opiniei publice ideea că noi nu le dăm voie să se atingă de respectivele pensii” a arătat Ioan Stan.

Următoarea propunere făcută ţine de realocarea banilor bunuri şi servicii ai ministerelor.

„Amintim aici că în 2019 funcţionam cu 28 de ministere şi aveam alocaţi 44 de miliarde pentru aceste cheltuieli, iar acum cu numai 16 ministere, liberalii au alocat 51 de miliarde pentru cheltuieli similare. E vorba de o diferenţă de 7 miliarde de lei, care pot fi folosiţi atât pentru dublarea alocaţiilor (a căror impact bugetar este de 3 miliarde de lei), cât şi pentru a acoperi o parte din banii necesari pentru creşterea cu 40% a pensiilor din septembrie. Creştere pe care, de asemenea, ne îndoim că liberalii vor fi în stare să o pună în practică, moment în care vom depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban” a menţionat senatorul social-democrat sucevean.

Ioan Stan a ţinut să reamintească sucevenilor că guvernarea liberală ar fi putut să aducă venituri suplimentare la bugetul de stat dacă ar fi continuat politica PSD de impozitare a veniturilor multinaţionalelor, de impozitare a activelor bancare etc. Dar au refuzat să o facă, preferând să bage bani în economia altor state decât în România.

„Acesta este un alt motiv pentru care economia românească pare să se sufoce de atâta «competenţă» liberală şi nu putem să nu ne întrebăm cum este posibil ca dl Cîţu să se laude peste tot că avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, dar să nu găsească 3 miliarde de lei pentru a dubla alocaţiile?!? Evident, este o întrebare retorică” a adăugat senatorul.

Totodată, Ioan Stan şi-a exprimat speranţa că preşedintele Klaus Iohannis îşi va aminti pentru o clipă că nu este preşedintele liberalilor, ci că-i reprezintă pe toţi românii, promovând de îndată această lege, fără să o conteste la Curtea Constituţională sau să o întoarcă în Parlament, „aşa cum a obişnuit deja de atâtea ori”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI