Modernizarea străzii Barbu Ştefănescu Delavrancea, proiect propus de suceveni prin bugetarea participativă, a fost finalizată

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a anunţat, miercuri, că încă un proiect iniţiat de suceveni prin bugetarea participativă a fost finalizat, iar altele sunt în derulare.

El a explicat că bugetarea participativă reprezintă parteneriatul dintre administraţia publică şi suceveni, implicarea acestora în mod activ, prin idei, sugestii şi propuneri.

Potrivit viceprimarului, în anul 2018 a fost făcut primul pas către acest proiect, de primarul Ion Lungu, iar atunci, împreună, au mers în toate cartierele din municipiu, pentru a discuta cu cetăţenii.

„Ne ţinem de cuvânt, iar proiectele propuse de suceveni, în urma dezbaterilor avute, chiar se realizează. Modernizarea străzii Barbu Ştefănescu Delavrancea, din cartierul Iţcani, proiect demarat la iniţiativa cetăţenilor, a fost finalizat” a anunţat viceprimarul.

El a spus că s-au efectuat lucrări de decopertare a stratului de pământ şi de aplicare a unui terasament compatibil cu un drum carosabil până la cota 0. Astfel, au fost realizate lucrări de canalizare, aliniament de borduri mici pe o singură parte a carosabilului şi un covor asfaltic de 235 m lungime şi 3,5 m lăţime.

„Scopul acestei modernizări a fost de a oferi confort sporit locuitorilor de pe această stradă, dar şi celor din zonă” a precizat Harşovschi.

El a arătat că proiectele din cadrul bugetării participative continuă şi că, tot în cartierul Iţcani, este în lucru strada Micşunelelor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI