Majoritatea cazurilor de infecţii cu noul coronavirus, în municipiul Suceava

> În restul judeţului, incidenţa este mai mică

 Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii gen. (r.) Ionel Paul Oprea şi directorul DSP Suceava, Manuela Trifan, au declarat joi, în cadrul unei şedinţe operative, că majoritatea cazurilor de infecţii cu noul coronavirus din judeţul nostru sunt concentrate în municipiul Suceava, iar în restul judeţului incidenţa e mai mică.

În cadrul şedinţei s-a menţionat că atât Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, care deţine secţii non-Covid pe toate specialităţile, cât şi spitalele municipale Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni pot prelua cazurile de exces alimentar specifice acestei perioade.

Gen. (r.) Ionel Oprea şi Manuela Trifan au precizat că, în judeţ sunt puţine cazuri de infecţie Covid-19, majoritatea acestora fiind în municipiul Suceava. De aceea, este absolut necesară respectarea cu stricteţe a regulilor impuse privind carantina şi distanţarea socială.

Conducerea judeţeană a comunicat că întreprinde toate măsurile necesare pentru a proteja populaţia şi a se asigura că distanţarea socială şi măsurile de protecţie sunt respectate.

La rândul său, directorul organizaţiei Crucea Roşie România – Filiala Suceava, Cornel Dediu, a informat că în cursul zilei de vineri urma să fie primite 23.000 de măşti de protecţie, destinate Spitalului Judeţean, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a solicitat, dacă este posibil, din acestea să fie atribuite şi Spitalului Municipal Rădăuţi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI