Cincisprezece pătrăuţeni, amendaţi cu 75.000 de lei pentru arderea de deşeuri în apropierea pădurii

>„În aplicarea amenzilor s-a ţinut cont de toate circumstanţele agravante, precum faptul că aceste contravenţii au fost săvârşite pe timp de noapte, dar şi de mai multe persoane în acelaşi timp” arată Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere

Garda Forestieră Suceava, în colaborare cu reprezentanţii Jandarmeriei Române, a constatat că în noaptea de 16 aprilie, în zona localităţii Pătrăuţi, un grup numeros de persoane a procedat la incendierea, în apropierea pădurii, „a diferitelor resturi menajere în amestec cu alte materiale inflamabile”. Conform inspectorului-şef Mihai Găşpărel, s-a constatat că pădurea este fond forestier proprietate publică a statului, fiind administrată de către Ocolul Silvic Pătrăuţi, aparţinând Direcţiei Silvice Suceava, fapta celor cu pricina fiind una destul de gravă. „Având în vedere că aprinderea focului s-a realizat la o distanţă mai mică de 30 de metri de limita pădurii, a existat pericolul propagării acestuia şi în vegetaţia forestieră, situaţie în care, pe lângă faptul că s-ar fi produs pagube însemnate, ar fi generat şi dislocarea unor forţe de intervenţie ale instituţiilor care gestionează astfel de situaţii de urgenţă” a subliniat Găşpărel, accentuând că, ţinând cont de gravitatea situaţiei, Garda Forestieră Suceava a aplicat sancţiuni contravenţionale celor 15 persoane identificate de Jandarmeria Română, totalul amenzilor fiind de 75000 de lei.

„În aplicarea acestor amenzi s-a ţinut cont de toate circumstanţele agravante, precum faptul că aceste contravenţii au fost săvârşite pe timp de noapte, dar şi de mai multe persoane în acelaşi timp. Garda Forestieră Suceava face un apel clar şi ferm către persoanele juridice şi persoanele fizice să respecte cu stricteţe obligaţia de nu favoriza riscul de producere a unui eventual incendiu de pădure, cu atât mai mult cu cât, în aceste zile, toate forţele de intervenţie sunt destinate luptei cu pandemia produsă de coronavirus” a accentuat Mihai Găşpărel. Având în vedere atribuţiile prevăzute de lege, cât şi prin prisma prevederilor ordonanţelor militare emise de autorităţile competente în ultima perioadă, Garda Forestieră Suceava desfăşoară, în punctele fixe, cât şi prin patrulări, acţiuni privind modul de respectare a prevederile legale în domeniul regimului silvic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI