Minciuna, incompetenţa şi dezinformarea, „virtuţi” ale actualului Guvern

Trăim vremuri grele în care poporul este măcinat nu doar de epidemia de Covid-19, ci şi de ipocrizia, minciuna, prefăcătoria şi reaua voinţă a guvernanţilor. Afirm toate acestea referindu-mă la cazul primarului din Pătrăuţi, tânărul Adrian Isepciuc, care, în opinia unora, îndeosebi a celor aflaţi la putere, trebuie scos vinovat şi arătat cu degetul pentru că şi-a făcut datoria, nimic mai mult.

În opinia domniilor lor (nu pentru că ar avea calităţi umane, ci pentru că sunt la putere), el este singurul vinovat pentru scandalul plecării la muncă în Germania a persoanelor din comuna sa, eludând „ajutorul” dat de restul autorităţilor aflate în drept spre a verifica şi gestiona situaţia deplasărilor din zona de carantină, ca să nu mai discutăm despre felul în care acestea şi-au făcut treaba până la Cluj, deoarece în intervalul orar 22-6 dimineaţa niciun filtru nu a oprit mijlocul de transport în care aceştia se aflau.

Ba mai mult, pentru opinia publică s-a încercat inducerea ideii că aceştia s-au deplasat în baza adeverinţelor eliberate de Primăria Pătrăuţi, deşi aceste hârtii au doar un scop informativ, atestând o stare de fapt, fără a-i conferi titularului dreptul de a încălca reglementările stării de urgenţă sau să-l îndemne să facă acest lucru. Atât! Drept urmare, să-l acuzi pe primarul Adrian Isepciuc că prin eliberarea acelor adeverinţe este vinovat de zădărnicirea combaterii bolilor este un abuz evident. Practic, acesta nu a făcut nimic altceva decât să-şi exercite atribuţiile de primar, fiind obligat de lege să elibereze adeverinţe la cererea cetăţenilor, certificând o stare de fapt, anume că respectivele persoane nu sunt luate în evidenţă ca fiind în izolare la domiciliu sau în carantinare instituţională, conform datelor furnizate la zi de DSP Suceava. Cum putea un asemenea document să treacă peste o ordonanţă militară? De altfel, adeverinţele în cauză erau folosite la completarea dosarului de angajare, nicidecum nu puteau fi utilizate ca acte în baza cărora să fie posibilă deplasarea în afara zonei de carantină.

Drept urmare, pentru a nu-şi recunoaşte greşeala sau poate chiar implicarea în acest transport de personal sezonier, cale de peste 300 km (Pătrăuţi – Cluj), în condiţiile stării de urgenţă, a filtrelor existente (sau în acest caz inexistente), autorităţile au preferat să pună totul în sarcina primarului Adrian Isepciuc, în ciuda faptului că acesta nu a făcut decât să respecte legislaţia în vigoare şi să-şi îndeplinească atribuţiile de edil.

Şi totuşi primarul are o vină, una singură…, este membru PSD.

Ştiu mai-marii vremii care sunt realizările acestui primar destoinic?

Ştiu Vela şi Orban care este structura etnică a populaţiei comunei Pătrăuţi, ştiu conducătorii de astăzi ce înseamnă să asiguri condiţii de trai pentru familii care au 7-8 copii?

Cu siguranţă, nu ştiu…

Primarul de Pătrăuţi nu are nevoie nici de lăudători şi nici de apărători. Îşi va face în continuare datoria faţă de oamenii cărora le-a jurat credinţă şi loialitate.

Asta e recunoştinţa unui Guvern plin de „specialişti”, pentru un OM care nu a dorit decât binele semenilor săi!

VIRGINEL IORDACHE,

Senator

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI