Managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, a fost demis

 Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, ieri, că a propus Consiliului Judeţean Suceava suspendarea contractului managerului Spitalului Judeţean Suceava şi că acelaşi lucru va fi făcut şi în ce priveşte conducerea DSP Suceava.

El a menţionat că a discutat această propunere şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că este de acord.

Tătaru a spus la Antena 3 că situaţia de la Suceava „nu e atât de bună” şi că se reiau toate anchetele epidemiologice, pentru că au fost nereguli pornind atât de la management, de la spital sau DSP, cât şi în ancheta epidemiologică.

„Suntem la o reevaluare şi la micşorarea acestui focar de la Suceava” a spus secretarul de stat.

El a arătat că a propus CJ Suceava numirea altui manager al SJU Suceava.

„Propunerea noastră către Consiliului Judeţean este de suspendare a contractului domnului manager şi numirea altui manager care să poată gestiona situaţia, la fel cum analizăm posibilitatea aceluiaşi lucru la nivelul DSP”.

Nelu Tătaru a explicat că se afla în şedinţă la Prefectura Suceava cu personalul medical valid şi că evalua şi echipamentul avut, ce au în dotare şi ce rezerve de echipamente de protecţie mai sunt la spital.

El a precizat că, după ce a ajuns luni la Suceava, la prima evaluare, a propus suspendarea contractului de management, având în vedere primele nereguli găsite.

„Nu mă exprim însă public, fiindcă vreau să termin această anchetă, având în vedere că este şi o anchetă penală in rem la nivelul Spitalului Judeţean Suceava” a precizat Tătaru.

El a menţionat că a discutat despre suspendarea contractului de management cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi că acesta a fost de acord. „A văzut şi el care este situaţia şi nu are nimic împotrivă” a menţionat Tătaru.

„Managerul Vasile Rîmbu a fost demis – aşa am înţeles – nu de mult timp. Domnul secretar de stat Nelu Tătaru a cerut demisia, iar preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur a acceptat acest lucru. Era şi normal să fie aşa pentru că din cauza unor grave erori manageriale s-a ajuns aici, a explodat acest focar de Covid-19 şi acum suntem pe primul loc în România” a declarat ieri după-amiază, pentru Mediafax, Sorin Hâncu, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava. (N.B., D.L.)

Un comentariu

  1. Trist si mai ales tragic. Ne trebuie morti pentru a ne da seama ca o mare parte din cei ce conduc, mâna în mâna de 30 de ani nu fac decât sa-si bata joc de natiunea româna ? Numai interese personale si orgolii ce nu au facut decât sa mentina unul din judetele istorice ale tarii în întuneric. Am avut si noi o ocazie de a fi în fata si nu am ratat-o : COVID-19…
    Lungu, Flutur, Mârza, Râmbu (fost sef al Garzii Financiare…) si multi alti incompetenti ce de ani de zile s-au “agatat” de posturi cheie , nu au fost nici pe departe suceveni. Români poate ? !
    COVID-19, o tragedie de care nu aveam nevoie si din care eu am speranta ca vom iesi. Nu uitati însa cu aceasta ocazie ca nu mai avem nevoie nici de politicieni si “oameni de afaceri” incompetenti si corupti. Sunt mult mai periculosi, mai daunatori si mai ales mai rezistenti.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI