Consiliul Judeţean Suceava a aprobat bugetul pentru 2020

> Cele mai mari fonduri se îndreaptă spre drumuri judeţene, noi investiţii la Spitalul Judeţean Suceava şi pentru finalizarea Terminalului 2 al aeroportului

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, bugetul pentru anul 2020, cu un vot împotrivă şi o abţinere.

La capitolul venituri, bugetul este de circa 630 de milioane de lei, cu o creştere de 33 la sută faţă de anul trecut.

Veniturile se compun din cele locale, de 484 de milioane de lei, din care 300 de milioane din cote defalcate din impozitul pe venit şi TVA, 90,5 milioane de lei din PNDL şi fonduri externe nerambursabile 79,5 milioane de lei.

La acestea se adaugă creditul intern de 58,5 milioane de lei, iar 45,2 milioane de lei excedent repartizat şi 35,7 milioane de lei excedent nerepartizat.

Din excedentul nerepartizat urmează să se aloce fonduri pentru marile investiţii de la Spitalul Judeţean Suceava, respectiv spitalul oncologic şi spitalul pentru copii.

Preşedintele Gheorghe Flutur a spus că din buget cheltuielile de funcţionare reprezintă jumătate din bugetul pentru acest an, cea mai mare sumă fiind la DGASPC Suceava, 117, 7 de milioane de lei.

De precizat că cea mai mare sumă din buget este direcţionată pentru drumuri judeţene, respectiv 272 de milioane de lei.

„Este un buget foarte mare pe drumuri”, a spus Gheorghe Flutur, care a menţionat că vor fi modernizaţi circa 230 de kilometri, din care 75 de kilometri pe proiectul prin POR pe axa Suceava-Iaşi, alţi 75 de kilometri prin PNDL, 33 de kilometri prin investiţii proprii şi o sumă importantă este pentru reparaţii curente şi întreţinerea drumurilor.

„Anul 2020 este anul dezvoltării judeţului Suceava”, a declarat Flutur, care consideră că judeţul Suceava va cunoaşte o dezvoltare în acest an.

El a arătat că la Spitalul Judeţean Suceava se finalizează extinderea blocului operator cu patru noi săli de operaţii pe lângă cele nouă existente, în care se fac peste 10.000 de operaţii anual.

Tot la SJU Suceava se va finaliza şi heliportul pentru preluarea şi aducerea pacienţilor, Centrul de medicină nucleară.

Flutur a mai spus că se vor începe şi proiectele pentru Spitalul oncologic şi că a cerut Ministerului Sănătăţii deschiderea filei de buget şi că va contribui cu fonduri şi CJ Suceava.

În ceea ce priveşte spitalul pentru copii s-a deschis procedura pentru studiul de fezabilitate, iar finanţarea va fi asigurată de CNI.

La aeroport este alocată suma de 7,2 milioane de lei pentru finalizarea terminalului 2 până la sfârşitul primului semestru al acestui an.

„Vom fi extrem de implicaţi în urmărirea respectării calendarului de execuţie a proiectelor”, a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: