PSD Suceava:

Dacă transportul public şi mobilitatea din Suceava ar ajunge din urmă diplomele lui Lungu, ar fi superb

> Diploma nu are roţi şi scaune şi nu le ţine de frig pasagerilor care aşteaptă înfriguraţi în ţarcurile de oi pe care Ion Lungu le numeşte staţii de autobuz, consideră Dan Ioan Cuşnir

 Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, consideră că Gala şi chiar Asociaţia Municipiilor din România şi-au pierdut definitiv orice urmă de credibilitate, atâta timp cât Suceava, care reprezintă dezastrul transportului public din punct de vedere al calităţii autobuzelor şi al staţiilor de autobuz, este premiată pentru „transport public şi mobilitate”.

Într-un comunicat de presă el arată că dacă ar fi fost în locul lui Ion Lungu, ar fi refuzat acest premiu, pentru că este un atac la bunul-simt şi la inteligenţa sucevenilor.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cuşnir.

Calitatea serviciilor publice reprezintă adevărata oglindă a eficienţei celor care administrează o comunitate. Calitatea transportului public local reprezintă barometrul gradului de dezvoltare al unui oraş. Autobuzele şi staţiile de autobuz sunt oglinda respectului administratorilor oraşului faţă de cetăţeni.

Cu mare fală (fală caracteristică doar oamenilor mici), Ion Lungu a anunţat că a mai primit o diplomă şi că Suceava a câştigat „titlul” de „excelenţă în transport public şi mobilitate”.

Dacă transportul public şi mobilitatea ar ajunge din urmă diplomele lui Lungu ar fi superb, pentru că diploma nu are roţi şi scaune şi nu le ţine de frig pasagerilor care aşteaptă înfriguraţi în ţarcurile de oi pe care Ion Lungu le numeşte staţii de autobuz. Oare cât de naivi îi crede Lungu pe Suceveni dacă îşi închipuie că aceştia ar putea crede o asemenea farsă?? În Suceava anului 2019 încă mai există meseria de „taxatoare”, dar Ion Lungu încearcă să ne convingă că totul este excelent.

Edilii oraşelor Iaşi, Cluj, Braşov, Sibiu etc. sunt nişte fraieri. Au reuşit să asigure transport public de excelenţă, sute de autobuze noi, ticketing civilizat, dar nu au diplome. Noi îl iubim pe Ion Lungu, ne aduce în fiecare an diplome de excelenţă, nici nu mai avem nevoie de transport public nici măcar decent, ce să mai vorbim de excelenţă?!

Mie, personal, mi-ar fi fost jenă să mă prezint în faţa publicului cu altceva decât scuze pentru starea jalnică a staţiilor de autobuz, vechiturile din dotarea TPL sau, să nu uităm, o vară întreagă cu trafic infernal şi un pod blocat pentru reparaţii care în altă parte se rezolva în câteva nopţi. Dacă aş fi fost în locul lui Ion Lungu, refuzam acest premiu pentru că este un atac la bunul simţ şi la inteligenţa Sucevenilor.

În mod evident, această Gală şi Asociaţia Municipiilor din România şi-au pierdut definitiv orice urmă de credibilitate, atâta timp cât Suceava, care reprezintă dezastrul transportului public din punct de vedere al calităţii autobuzelor şi al staţiilor de autobuz, este premiată pentru „transport public şi mobilitate”.

Acesta farsă nu este gratuită, an de an din banii Sucevenilor se plătesc 100.000 lei pentru a readuce în actualitate şi în memoria publică expresia „măgarului tichie de mărgăritar”. Este un prilej al unor oameni în poziţii privilegiate să mai toace nişte bani publici în batjocură, să-şi acorde, prin rotaţie, premii fictive pentru realizări exagerate. Cu banii Sucevenilor cheltuiţi până în prezent la Asociaţia Municipiilor din România s-ar fi cumpărat un autobuz electric nou.

În realitate „mobilitatea” Sucevei include trafic bară la bară, piste de biciclete inexistente şi, mai nou, carenţa trotuarelor şi a aleilor pietonale decente.

În ziua în care edilul Sucevei va folosi transport în comun că să ajungă la muncă, cum o fac şi prim-miniştri în unele ţări, atunci vom putea spune că este momentul să participăm la astfel de competiţii, deocamdată inutile.

Suceava va redeveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care s-au născut în Suceava, au amintiri din copilărie din Suceava, au o educaţie solidă şi care locuiesc în Suceava. (DAN CUŞNIR, Preşedinte Organizaţia Municipală PSD Suceava, „Totul pentru Suceava!”) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI