Handbal masculin, Liga Naţională

CSU Suceava, la ultima apariţie în primul eşalon valoric din acest sezon competiţional

> Azi, de la ora 17.00, CSU Suceava va disputa un meci fără miză în compania celor de la CSM Buzău

CSU Suceava va juca în ultima rundă din play-out doar pentru palmares, pentru că deja a retrogradat din Liga Naţională de handbal masculin. Sucevenii au pierdut meciul decisiv din penultima etapă a play-out-ului de la Făgăraş şi sunt retrogradaţi şi matematic din primul eşalon.

Azi, de la ora 17.00, CSU Suceava va juca pentru ultima dată în acest campionat în faţa propriilor suporteri, la sala „Dumitru Bernicu” de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, împotriva celor de la HC Buzău 2012. Dacă pentru studenţi meciul nu mai are nicio miză, pentru oaspeţi este important, deoarece cu cele trei puncte se vor clasa în primele două locuri şi vor evita barajul de promovare/menţinere.

„Din păcate am retrogradat, iar acest meci nu mai are o miză importantă pentru noi. Este şi un meci de bun rămas pentru unii jucători, care sunt la final de contract şi vor pleca, dar şi faţă de spectatori în acest sezon. Ne doream ca această despărţire să aibă un gust mai dulce, dar, din păcate, am plătit tribut meciurilor pierdute acasă în play-out. A fost o luptă mult mai grea decât în alţi ani în play-out, cu echipe puternice, ce au jucători experimentaţi şi finanţări mult peste noi. Am luptat, dar cred că atât s-a putut şi de aceea suntem toţi vinovaţi pentru acest eşec. Vom avea o şedinţă a Consiliului de Administraţie a clubului cu finanţatorii şi vom vedea ce vor hotărî pentru ceea ce urmează.

Ne-am luptat cu forţe ale handbalului românesc într-o perioadă în care jucătorii din fosta Iugoslavie au făcut legea. Am rezistat o perioadă, dar apoi nu am avut şanse în faţa echipelor de top. Apoi au apărut grupări create pe baze bune sau nu, cu care chiar nu am avut nicio şansă.

Este un final de capitol, dar nu neapărat o încheiere, pentru că Suceava continuă să producă jucători de valoare”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ.

În celelalte două partide ale rundei ce va încheia play-out-ul, Făgăraş va juca la Cluj, iar Minaurul pe teren propriu, cu CSM Bacău, partide importante în stabilirea echipelor ce vor merge la baraj.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI