Handbal masculin, play-out Liga Naţională

CSU Suceava, în cădere liberă

> Într-un meci contând pentru etapa a VII-a din play-out, CSU Suceava – Minaur Baia Mare 24-29

CSU Suceava s-a prezentat la întâlnirea cu cea mai valoroasă formaţie din turneul play-out, Minaur Baia Mare, cu un moral scăzut după înfrângerile clare din partidele de la Buzău şi Bacău. După întreaga „telenovelă” din jocul de la Buzău şi ţinând cont de faptul cu nouă jucători suceveni se află la final de contract, a fost destul de greu pentru conducerea tehnică să facă o „infuzie” de încredere în jucători.

Dacă în meciul tur din Maramureş tonusul sucevenilor era la cote maxime, în sala „Dumitru Bernicu” din Suceava, el a fost subţirel. Formaţia suceveană a arătat mişcări bătrâneşti în apărare şi, din nou, greşeli şi ratări copilăreşti în ofensivă. La toate acestea s-au adăugat lipsa de inspiraţie a celor trei conducători de joc suceveni, Petrea, Dragnea şi Sandu Mihai, şi ceva ghinion.

După cum a arătat partida dintre CSU Suceava şi Minaur Baia Mare, gazdele ar fi jucat o săptămână şi nu ar fi putut învinge echipa maramureşeană. Cu portarul Ţenghea în formă maximă şi cu interii Csepreghi şi Brajovic la cote bune, gruparea Minaur Baia Mare a arătat soliditate şi valoare.

Deşi a avut şi moment bune de joc, echipa CSU Suceava s-a prezentat nesigură, timorată, iar „veteranii” formaţiei nu au avut puterea de a deveni lideri şi de a-i conduce pe cei mai tineri către victorie. Această înfrângere a complicat foarte mult viaţa grupării pregătite de Adrian Chiruţ şi şansele pentru evitarea retrogradării directe au scăzut considerabil. Deocamdată nu este momentul analizei cauzelor care au dus la această situaţie pentru că mai sunt trei etape de jucat, dar la final va trebui făcută o „radiografie” a ultimelor trei sezoane.

„Nu am reuşit să ne revenim din punct de vedere psihic şi am făcut din nou erori impardonabile. Şi echipa oaspete cred că a făcut cel mai bun joc al ei din play-out şi a aliniat cea mai bună formulă într-un meci în deplasare.

Am câştigat în trecut şi am făcut partide grozave în acest sezon competiţional cu aceeaşi jucători, dar în meciul de azi nu ne-am descurcat. Mai sunt trei etape de jucat şi vom încerca să ne luptăm până la final chiar şi pentru o fărâmitură de speranţă pentru a rămâne în primul eşalon valoric”, a spus antrenorul Adrian Chiruţ.

(Foto: ADRIAN POPOVICI)

 CSU Suceava – Minaur Baia Mare 24-29 (11-14) Arbitri: Claudiu Gorina / Florin Melencu

CSU Suceava: Andrei, Erhan – Burlacu 5, Tîrzioru 4, Ciubotariu 4, Lakovic 3, Petrea 2, Costea 2, Baican 2, Olariu 1, Sandu 1, Adomnicăi, Dragnea, Ionescu, Şoldănescu. Antrenor: Adrian Chiruţ.

Minaur Baia Mare: Ţenghea, Apostu, Markelau – Brajovic 6, Csepreghi 5, Cristescu 5, Botea 4, Vujadinovic 4, Haiduc 2, Nagy 1, Popescu 1, Marta 1, Pop. Antrenor: Raul Fotonea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI