Vinovaţi de tot ce-i rău în Ţara asta – „pesediştii”

Politica concepută şi promovată de partidele politice din opoziţie în frunte cu domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis este mereu defavorabilă Ţării şi poporului român. Trebuie sau nu trebuie, este bine sau este rău, sunt sau nu sunt argumente sau motivaţii, liderii politici ai PNL, USR, Pro România sau PMP votează în Parlament mereu împotriva măsurilor promovate de Coaliţia aflată la guvernare PSD – ALDE.

Ne surprinde mereu modul de gândire şi de acţiune al celui care ar trebui să fie moderatorul şi înfăptuitorul comunicării şi armonizării măsurilor politice şi administrative la nivel naţional, respectiv Preşedintele Republicii. În gândirea şi lăuntricitatea domnului Klaus Iohannis s-a adunat multă ură, duşmănie şi adversitate faţă de social-democraţi şi în mare parte şi faţă de aliatul acestora, ALDE. Se cuvine să repetăm afirmaţii publice recente ale domnului preşedinte al Republicii, Klaus Iohannis „Ce se doreşte cu această remaniere guvernamentală? Prima mea impresie. Această remaniere se face ca lucrurile să meargă mai prost. Este un lucru inadmisibil…”; „Aceste măsuri urmăresc să întărească asaltul pesedist asupra justiţiei”. Despre răspunsul preşedintelui la propunerile de remaniere s-a spus: „Vă promit un răspuns la începutul săptămânii viitoare…”. Când doi miniştri Rovana Plumb şi Natalia-Elena Intotero sunt între primii candidaţi la alegerile europarlamentare şi în curând începe campania electorală şi când ministrul justiţiei Tudorel Toader şi-a prezentat demisia primului-ministru Viorica Dăncilă, domnul preşedinte are tot felul de „impresii” privind aceste remanieri necesare. Blocarea unor măsuri guvernamentale, amânarea unor decizii care au nevoie de o anumită grabă în aplicare, mulţimea impresiilor, presupunerilor şi a părerilor nedefinite, frecvenţa atacurilor la adresa guvernării Coaliţiei PSD – ALDE şi permanenta încercare de denigrare a liderului PSD Liviu Dragnea constituie tabloul politic promovat în mod public de preşedintele Klaus Iohannis şi de către PNL. Cu urmări mai mari sau mai mici, abateri de la adevăratele probleme ale guvernării se pot vedea sau bănui de orice român de bună credinţă. Astfel de realităţi sunt observate sau deduse de mulţi cetăţeni de rând şi noi le vom constata ca realităţi şi la alegerile europarlamentare, dar mai cu seamă la alegerile prezidenţiale. Nu suntem pentru unanimităţi politice la orice fel de alegeri, dar nici nu putem accepta o ignorare atât de evidentă şi cu urmări defavorabile pentru cetăţeanul de rând care-şi face datoria socială pe toată durata anului, a unor etape şi a vieţii.

Spre a-şi spori numărul de cetăţeni care-l vor vota, crede domnia sa, a iniţiat şi un referendum pentru data de 26 mai şi care înseamnă milioane de lei din bugetul statului român. Oare ce vrea să afle domnul preşedinte de la cetăţeni şi pe altă care nu poate afla? Un asemenea demers provoacă multe comentarii şi pentru şi contra, dar cel mai păgubos este extinderea cheltuielilor de bani, de efort şi de stânjeniri în plus a activităţii unor instituţii şi în special şcoli, unde sunt organizate secţiile de votare. Dacă rezultatul acestui referendum nu va fi cel aşteptat şi deci validat, cine poartă răspunderea nemijlocit? Pe mine mă nedumiresc multe raţionamente şi demersuri pe care nu mi le pot explica având în vedere că pleacă de la un profesor de fizică! Domeniul didactic îl cunosc în bună măsură şi nu pot explica sau asocia acest domeniu cu ceea ce întreprinde şi înfăptuieşte domnul profesor Klaus Iohannis.

Campania electorală în care a intrat domnul Preşedinte, evident prea devreme, încă nu are contracandidaţi, ceea ce nu provoacă noi adversităţi politice. Cu siguranţă vor veni şi acestea şi atitudinea oamenilor politici se va contura mult mai clar, dar şi demersurile politice. Peste tot dorim şi aşteptăm să domine buna cuviinţă, respectul cuvenit pentru orice adversar, dar şi utilizarea de forme decente de exprimare sub toate formele, de la articolele din presă la feisbuc.

În săptămâna mare oamenii merg la biserică, se spovedesc şi se împărtăşesc ca buni creştini ortodocşi, iar îngăduinţa, iertarea şi ajutorul din partea semenilor sunt evidente. Văd însă că şi pe ecranele TV şi în paginile de ziar liderii locali şi naţionali ai partidelor politice din opoziţie continuă aceeaşi politică de îndemn în folosirea parului, cuvinte „coborâte” pentru PSD etc., ceea ce m-a determinat să scriu aceste rânduri politice în ziarul nostru local.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI