PSD Suceava susţine că dublarea alocaţiilor pentru copii nu ar fi fost propunerea PNL

> Sursa de finanţare propusă de liberali ar fi fost greşită şi a fost corectată de social-democraţi

„Demagogia parlamentarilor PNL din şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului a condus la o ipocrizie faţă de societate şi cetăţenii din România. Parlamentul României a adoptat, fără susţinerea PNL – USR – PMP, majorarea alocaţiilor copiilor începând cu data de 1 martie a acestui an” a anunţat PSD Suceava, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, amendamentul propus de PNL era inaplicabil, întrucât sursa de finanţare propusă a fost greşită.

„Astfel, PSD a venit cu un amendament la proiectul de lege prin care s-a identificat corect sursa de finanţare şi a fost votat cu majoritatea de voturi. După ce au propus un amendament neplauzibil la Legea bugetului prin care se cerea mărirea alocaţiilor copiilor, astăzi, aceiaşi parlamentari au votat împotriva proiectului de buget pentru anul 2019. Odată ce au votat împotriva legii bugetului de stat, au votat şi împotriva creşterii alocaţiilor copiilor” susţine PSD Suceava.

În comunicat se menţionează că majorarea alocaţiilor pentru copii, prevăzută în Legea bugetului, a fost votată vineri cu susţinerea PSD şi cu 275 de voturi.

„Trebuie să aducem la cunoştinţa cetăţenilor că alocaţiile de stat pentru copii sunt prevăzute în Legea 61/1993; astfel, pentru majorarea alocaţiilor de stat pentru copii era necesară modificarea acestei legi. Legea bugetului stabileşte bugetele instituţiilor şi nu drepturi ale persoanelor fizice. Guvernul PSD va respecta decizia Parlamentului privind adoptarea proiectului de lege privind bugetul de stat pentru anul 2019 şi, ulterior, va emite o ordonanţă care va modifica Legea 61/1993” explică social-democraţii.

Se arată şi că, tot datorită PSD, în anul 2014, Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă, care a intrat în vigoare începând cu luna iunie 2015, prin care s-au dublat alocaţiile copiilor, ele ajungând la valoarea de 84 de lei şi că, totodată, Legea nr. 125/2015 a majorat alocaţiile de stat pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, de la 84 de lei, la 200 de lei.

„De precizat este faptul că PDL, prin ministrul muncii Mihai Şeitan din Guvernul Boc II, a dorit tăierea alocaţiilor copiilor care aveau părinţi cu venituri mari. În anul 2010 s-a dorit crearea unui proiect legislativ care dorea să plafoneze alocaţiile şi să le taie acolo unde era necesar, astfel încât banii «să meargă doar acolo unde este cazul»” se mai arată în comunicat.

PSD Suceava spune că „cetăţenii nu trebuie să uite un lucru, guvernele PDL-PNL au tăiat salariile şi pensiile românilor, iar astăzi (vineri – n.n.), prin votul exprimat în Parlament, 122 de voturi împotrivă şi două abţineri, nu au oferit nicio şansă copiilor din România, demonstrând încă o dată că este o opoziţie demagogică şi fariseică”.

„Deşi s-au lăudat că datorită lor copiii din ţară vor primi alocaţii mai mari, astăzi partidele de Opoziţie – PNL, USR şi PMP – au votat în bloc, în mod ruşinos, împotriva bugetului propus pentru anul 2019, votând propriu-zis împotriva creşterii alocaţiilor copiilor din România” se mai arată în comunicat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI