Liderul femeilor din PMP, deputatul Cătălina Bozianu, la Suceava:

Pregătim o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate

Liderul femeilor din PMP, deputatul Cătălina Bozianu, a anunţat, sâmbătă, la Suceava, că, în prezent, parlamentarii PMP pregătesc o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate, specificând că femeile din PMP caută soluţii concrete pentru o strategie vizând limitarea efectelor asupra copiilor a plecării la muncă în străinătate a părinţilor.

Bozianu a participat la conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei de femei PMP Suceava, unde a transmis că rolul organizaţiilor politice de femei nu se rezumă doar la generarea de politici şi de soluţii adresate femeilor, ci presupune o agendă mai amplă, care să corespundă nevoilor întregii societăţi româneşti.

„Încercăm, de aceea, să ne concentrăm activitatea politică asupra unor programe, proiecte şi iniţiative care să acopere un spectru cât mai larg de probleme ale societăţii noastre. La acest moment, suntem în faza de identificare a soluţiilor concrete prin care, atât prin recurs la mijloace legislative, cât şi la mijloace administrative, putem construi o strategie coerentă şi eficientă de măsuri pentru a limita efectele plecării părinţilor în străinătate asupra copiilor” a spus deputatul PMP.

Ea a arătat că este nevoie de un program naţional complex, de un set de politici în care autorităţile centrale şi locale să coopereze pentru ca aceşti copii despărţiţi de părinţii lor să aibă o şansă în plus de a creşte bine.

„De asemenea, în planul proiectelor destinate exclusiv femeilor, pregătim o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate” a anunţat deputatul Cătălina Bozianu, în numele femeilor din Partidul Mişcarea Populară. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI