PS Damaschin Dorneanul va sluji la Gura Solcii

Duminică, 10 iunie 2018, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, va fi în mijlocul credincioşilor din parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din satul Gura Solcii, comuna Grăniceşti.

După cum ne-a relatat preotul paroh Cristian Ionuţ Daneliuc, în Duminica a II-a după Rusalii (a Sfinţilor români) la biserica din Gura Solcii Sfânta Liturghie va fi oficiată de PS Damaschin Dorneanul, alături de protopopul de Rădăuţi Petru Lupăştean, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. De asemenea, va fi sfinţită clopotniţa bisericii, care a fost reconstruită.

Biserica cu hramul „Înălţarea Sfintei Cruci” este construită din lemn, sub formă de navă în stil bizantin cu un turn. Ea a fost începută în anul 1937 şi terminată în anul 1945, când a fost sfinţită. În trecut, satul Gura Solcii a aparţinut ca filie parohiei Româneşti, începând cu 1 septembrie 1936 – parohiei Slobozia Sucevei, iar în anul 2008 s-a înfiinţat parohia Gura Solcii. Înaintea bisericii actuale, a existat o capelă de mici dimensiuni făcută din scândură şi acoperită cu draniţă, în cimitirul satului, care era neîncăpătoare atunci când se săvârşeau sfintele slujbe. (CONSTANTIN AGAFIŢEI)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI