USR Suceava se alătură campaniei naţionale „Fără penali în funcţii publice”

Partidul Uniunea Salvaţi România, filiala judeţeană Suceava, a anunţat că se alătură debutului la nivel naţional a iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice”, iniţiativă la care s-au mai alăturat Forumul Democrat al Germanilor din România şi #Rezistenţa.

„Acţiunea de strângere a semnăturilor se va derula pe o perioadă de 6 luni şi are ca scop revizuirea Constituţiei, în sensul completării art. 37 cu un nou alineat, alin. (3), prin care cetăţenii condamnaţi definitiv la o pedeapsă privativă de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României, până la intervenirea unei situaţii care înlătură această consecinţă extrapenală a condamnării (reabilitarea, amnistia, dezincriminarea), reglementată prin lege organică”, se arată într-un comunicat al USR Suceava.

Potrivit sursei citate, toţi cetăţenii interesaţi să se alăture acestei iniţiative – Fără penali în funcţii publice – prin semnarea formularului respectiv, o pot face atât cu ajutorul reprezentanţilor USR Suceava care vor fi în stradă în toată această perioadă, la sediul USR Suceava din str. Petru Rareş nr.7, cât şi din proprie iniţiativă, prin listarea şi completarea formularului de pe site-ul https://www.farapenaliinfunctiipublice.ro, cu respectarea atentă şi întru totul a instrucţiunilor, pentru a-i conferi validitate.

Listele se vor completa strict pe unităţi administrativ-teritoriale (UAT-uri – municipii, oraşe, comune), apariţia pe acestea a unei/unor persoane din comune/oraşe/municipii diferite putând duce, practic, la anularea întregii liste, se menţionează în comunicatul semnat de preşedintele USR Suceava, Teodora Munteanu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI