Un punct de vedere

„Lăsaţi-ne-n pace “ – solicitare justificată a Coaliţiei PSD-ALDE

Când o persoană, un grup de persoane, o comunitate sau instituţie, un partid politic sau o coaliţie se concentrează pe un obiectiv – de la proiectare la finalizare – nevoia liniştii, a coordonării eforturilor şi urmărirea etapă cu etapă a lucrului este o primă prioritate. Sintagma “Lăsaţi-ne-n pace” este poate cea mai potrivită şi oportună. Când Coaliţia PSD-ALDE a câştigat alegerile parlamentare la un atât de înalt scor şi când cei mai mulţi români şi-au însuşit programul de guvernare a Coaliţiei PSD-ALDE orice stânjenire a realizării acestui program se cuvine să aibă astfel de replici. În ultima perioadă în viaţa politică au fost aduse de liberali şi de uselişti tot felul de “priorităţi” între care: remanierea Guvernului prin demisia sau demiterea unor miniştri bănuiţi de fapte ilegale; refuzarea oricărei măsuri pentru dezvoltarea economică a Ţării; comentarii privind starea de nevinovăţie în politică şi starea de nevinovăţie în sfera legislaţiei; inducerea unei stări de respingere a măsurilor fiscale sub numele de “revoluţia fiscală”; extinderea neînţelegerilor în judeţe, oraşe şi comune.

Din prevederile Constituţiei şi din politica promovată de preşedintele Ţării ştim că medierea, chemarea la bună cooperare şi conlucrare în folosul românilor reprezintă baza de la care pleacă orice demers prezidenţial. La noi lesne constatăm cum domnul preşedinte Klaus Iohannis are “partidul meu”, adică PNL, şi cum promovează din înalta calitate de preşedinte demersuri părtinitoare, de compromitere a alianţei PSD-ALDE şi cum acţionează pentru dobândirea celui de-al doilea mandat de preşedinte. Socotim că şi PSD-ALDE nu acţionează categoric şi cu decizii clare prin majoritatea parlamentară cu care a fost învestit de români.

În ultima vreme s-au extins dezbaterile, prezentările, modificările de soluţii pentru legea salariilor şi legea pensiilor. Asemenea legi interesează pe fiecare român şi angajează importante sume de bani de la bugetul statului şi de la asigurările sociale. Or, constatăm, cu regret, că se aduc mereu schimbări în modul de a promova reglementări clare, bine definite şi cu aşezare pe durate mai mari de timp. Nu cunoaştem în mod concret care demersuri sunt proiectate şi pregătite de aplicare în zona investiţiilor-drumuri şi şosele, spitale şi şcoli, dotarea cu tehnică modernă a spitalelor din centrele judeţene şi apoi din oraşe. De toate acestea ar beneficia toţi cetăţenii şi în acest caz nu ar mai fi necesar ca liderii PSD să explice cum şi când vor aplica programul de guvernare.

PSD-ALDE are majoritatea în Parlament, Guvernul a adoptat un program de guvernare cu date, proiecte şi demersuri cunoscute, oamenii aşteaptă şi sunt în măsură să sprijine aceste demersuri administrative. Unde-i motorul în această latură a politicii PSD ?

Ieşirile pe străzi ale cetăţenilor din Bucureşti (peste zece mii de oameni), din Cluj-Napoca, Galaţi, Timişoara, Sibiu, Iaşi, Constanţa şi alte oraşe fiind nemulţumiţi de legile justiţiei, de modul în care PSD conduce Ţara ş.a. sunt asumate de Ludovic Orban şi Dacian Cioloş ! Oare sunt respinse şi legile pe care le-a adoptat Guvernul tehnocrat condus de domnul prim-ministru Dacian Cioloş? Liberalii nu fac opoziţie, se aud mai rar în spaţiul public şi acum dintr-o dată îşi asumă aceste manifestări din Capitală şi unele oraşe din ţară. Cred că aceste ieşiri şi proteste sunt pentru mulţi cetăţeni doar un fel “venim şi noi”, după care află care este mobilul manifestării ! Când legile justiţiei sunt prezentate Parlamentului pentru dezbateri, când sunt aşteptate noi propuneri şi când urmează adoptarea lor cu votul majorităţii nu vedem justificat un astfel de motiv al manifestărilor publice pe străzile oraşelor ! Au fost pe străzi şi cetăţeni care nu mai sunt de acord ca Parlamentul să propună şi să adopte legi !

În modul în care gândesc şi acţionează unii lideri ai opoziţiei, se cuvine să ne întrebăm: ”Ce fel de alte modalităţi politice de abatere a Coaliţiei şi a Guvernului de astăzi de la mersul normal al programului vor mai fi aduse în viaţa politică din Ţară ?” Socotim necesar ca PSD-ALDE să fie mai clari şi fermi în deciziile pe care le iau şi să promoveze măsuri, în primul rând, de cel mai mare interes pentru români.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI