Deputatul Alexandru Băişanu, critic cu conducerea TAROM în cadrul unei audieri la Parlament

Mai bine merg pe jos decât cu TAROM din cauza mafiei din companie

Vicepreşedintele Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băişanu, a criticat marţi, conducerea TAROM în cadrul dezbaterii privind situaţia economico-financiară a companiei TAROM care a avut loc în cadrul Comisiei de transporturi, el acuzând mafia din compania naţională aeriană care a dus la situaţia actuală.

Băişanu a spus conducerii TAROM că îşi rezervă dreptul să transmită un set de 50 de întrebări companiei la care aşteaptă răspuns în scris, şi a transmis că situaţia actuală este generată de proasta gestiune.

El a arătat că de la Suceava la Bucureşti sunt aproximativ 450 kilometri, iar dacă parcurge distanţa cu maşina din Suceava fac circa 12 ore, dacă respectă regulile, iar dacă le încalcă pentru a ajunge într-o perioadă de timp rezonabilă i-a fost reţinut carnetul.

Totodată, el a spus că a încercat să meargă cu trenul, dar că exclude această variantă pentru că „e jale, e comă”.

„Încerc să merg cu dumneavoastră, dar mi-e frică. Ajung la concluzia că trebuie să merg pe jos ca să fiu în siguranţă. Nu din cauza piloţilor pentru că piloţii pe care TAROM îi are sunt profesionişti, ci din cauza mafiei a unora care conduc această firmă şi a celor din sindicate”, a spus Băişanu.

El a afirmat că este ceva putred în TAROM de foarte multă vreme.

„Aveţi 1700 de angajaţi şi doar 23 de avioane care funcţionează. Mai există în lumea asta o companie care să se dorească pe profit şi să aibă 23 de avioane şi 1.700 de angajaţi? Vă spun eu că nu”, a arătat deputatul sucevean.

El a întrebat de ce companiile low-cost care funcţionează în România cu jumătate din personal şi jumătate din preţuri, au profit şi o firmă de stat precum TAROM nu are profit, ci pierderi foarte mari?

Băişanu a arătat că, în ciuda preţurilor foarte mari practicate pentru a acoperi managementul greşit, compania este în pragul falimentului.

El a explicat că de la Bucureşti la Milano cu TAROM costul este 80 de euro dus-întors în timp ce Suceava-Bucureşti este 300 de euro dus-întors.

„Asta este strigător la cer”, spus Băişanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI