Dintr-un credit de 70 milioane lei

CJ Suceava va moderniza drumul Frasin – Ostra – Broşteni şi cel spre Codrii Seculari de la Slătioara

> Din aceleaşi fonduri, va construi un nou terminal la Aeroportul Suceava

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, după o întâlnire cu primarii din judeţ că va propune plenului Consiliului Judeţean, în prima şedinţă, aprobarea unui împrumut de 70 de milioane de lei pentru investiţii majore, respectiv modernizarea drumului Frasin – Ostra – Broşteni, a legăturii spre Codrii Seculari de la Slătioara şi pentru construcţia unui nou terminal la Aeroportul Suceava.

„Am hotărât să propun, în prima şedinţă de consiliu judeţean, contractarea unui credit care să fie de circa 70 de milioane de lei, pentru modernizarea drumului Frasin – Ostra – Broşteni şi a drumului care merge către Codrii Seculari de la Slătioara” a spus Flutur.

El a explicat că este nevoie de un împrumut întrucât trebuie să fie dezvoltată şi această zonă.

„Aduc aminte că am depus proiectul pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi nu a fost aprobat, astfel încât Consiliul Judeţean Suceava vrea să facă un credit pentru a moderniza acest drum, dar şi pentru a ajunge la monumentul UNESCO Codrii Seculari de la Slătioara” a spus Flutur.

El a anunţat că diferenţa de bani de circa 11 – 12 milioane de lei din împrumut va fi folosită pentru modernizarea aeroportului cu un nou terminal, care să-i mărească capacitatea cu încă circa 500.000 de pasageri pe an.

„Avem voie să facem creditul, avem plafon de 25% şi nu mă las la mâna nu ştiu cui să-mi dea banii” a conchis Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI