1000 lei amendă pentru gunoiul „gestionat necorespunzător”

Un control făcut de comisarii de mediu suceveni a scos la iveală mai multe nereguli pe raza Ocolului Silvic Marginea.

Adriana Iordache, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, informează că pe durata acţiunii au fost verificaţi patru agenţi economici care desfăşurau activităţi de exploatare forestieră, trei dintre aceştia deţinând autorizaţie de mediu valabilă şi revizuită. Potrivit comisarului-şef, cel de al patrulea agent economic exploata masă lemnoasă în lipsa autorizaţiei de mediu, drept care, în conformitate cu OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, lucrătorii Comisariatului Judeţean de Mediu au aplicat o amendă de 30.000 de lei. La aceasta s-a adăugat şi o sancţiune contravenţională complementară de suspendare a activităţii agentului economic cu pricina, măsura fiind valabilă până la obţinerea autorizaţiei de mediu. Adriana Iordache mai precizează că, urmare a deficienţelor depistate cu prilejul controlului, unei persoane juridice i s-a dat o amendă de 1.000 de lei.

„În locaţia unde s-au realizat baracamentele pentru muncitori, cât şi pentru animalele folosite în activitatea de exploatare forestieră, au rezultat deşeuri menajere, deşeuri animaliere de tip gunoi de grajd şi deşeuri vegetale – paie, care au fost gestionate necorespunzător“, a explicat Adriana Iordache şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, menţionând că pe durata controlului s-au luat măsuri de remediere a deficienţelor „prin salubrizarea zonei în care s-au constatat depozitările necorespunzătoare de deşeuri”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI