Întreţinerea şi repararea sistemului de iluminat public, contract de 650.000 lei

> La licitaţie s-a înregistrat un singur ofertant, respectiv asociaţia Loial Impex şi Elco Suceava, actualul prestator al serviciului

Licitaţia pentru întreţinerea şi repararea sistemului de iluminat public de pe raza municipiului Suceava a fost câştigată de asociaţia de firme Loial Impex şi Elco Suceava. Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că valoarea anuală a contractului este de 648.336 de lei, fără TVA, şi că intenţionează ca, după implementarea proiectului de modernizare cu fonduri elveţiene, să scoată serviciul cu pricina la concesionare. Edilul-şef arată că organizarea anuală a licitaţiei duce la instabilitate şi împiedică administraţia locală să-şi facă o strategie clară în domeniu. „A fost o singură ofertă, cea a Loial Impex şi Elco, cei care face gestiunea şi astăzi. Dorim să implementăm şi proiectul de modernizare cu fonduri elveţiene a sistemului de iluminat public, după care vom face un contract de concesionare a întreţinerii acestuia, pentru că an de an avem de-a face cu aceste licitaţii care merg foarte greu, consumând un trimestru, iar uneori jumătate de an, dacă sunt contestaţii. Astfel, în anumite perioade rămânem descoperiţi cu acest serviciu, care este foarte important pentru cetăţeni” explică Ion Lungu.

În intervalul 18 iunie 2010 – 28 februarie 2012, Primăria Suceava a implementat proiectul „Modernizarea iluminatului public pe artera principală a municipiului Suceava”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea acestuia s-a ridicat la 12,23 de milioane de lei, sumă din care 9,14 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă. Primăria Suceava face şi alte investiţii complexe în domeniu, prin proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava”, acesta făcând parte din Programul de cooperare elveţiano-român „Swiss-Romanian cooperation programe”. Valoarea proiectului este de 5,71 milioane de euro, iar modernizarea presupune înlocuirea a 3.816 corpuri de iluminat îmbătrânite, deteriorate şi cu randament scăzut de funcţionare şi amenajarea unui sistem de telegestiune, în baza căruia fiecare dintre corpurile de iluminat, dotat cu un sistem de control de la distanţă, va transmite date către dispeceratul de la sediul Primăriei. Serviciul de iluminat public din municipiul Suceava cuprinde iluminatul stradal-rutier, iluminatul stradal-pietonal, iluminatul arhitectural, iluminatul ornamental şi iluminatul-festiv. Iluminatul stradal-rutier şi iluminatul stradal-pietonal cuprind 2.449 de stâlpi de metal şi 2.151 de stâlpi de beton, cu circa 4.650 de corpuri de iluminat. Iluminatul public este asigurat prin folosirea de linii electrice subterane de joasă tensiune, în lungime de 192,4 km, şi de linii aeriene de joasă tensiune, lungi de 57,34 km.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: