Pentru că au încercat să şteargă urmările unui accident, provocat de unul dintre ei

Doi vicoveni sub control judiciar

> Cei doi sunt cercetaţi împreună şi într-un dosar al DIICOT Suceava

Teodor Florin Ţugui şi Nicuşor Adrian Ţugui, vecini, rude şi coinculpaţi în două dosare penale, amândoi din Vicovu de Jos, au petrecut 24 de ore în arestul poliţiei, iar joi, 14 aprilie, au primit câte 60 de zile de cercetare sub control judiciar.

Măsura a fost dispusă ca urmare a întocmirii pe numele celor doi a unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor „părăsirea locului accidentului” şi „modificarea ori ştergerea urmelor accidentului”, în cazul lui Teodor Ţugui, respectiv „favorizarea făptuitorului” în cazul lui Nicuşor Ţugui.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe 9 aprilie a.c., Teodor Ţugui conducea prin localitatea Milişăuţi un autoturism Audi care aparţine lui Florin.

Cum nu a păstrat distanţa regulamentară în mers faţă de o căruţă, s-a ciocnit de ea. Impactul a avut urmări grave pentru un pasager din atelaj, rănit uşor fiind şi căruţaşul.

„Imediat după accident, pentru a evita răspunderea penală, Ţugui Teodor Florin a îndepărtat plăcuţele cu numărul de înmatriculare, rupându-le, fiind găsite pe autoturism doar prima şi ultima literă de la fiecare plăcuţă de înmatriculare, restul fiind identificate la o distanţă de 60 m de autoturism, pe un drum lăturalnic, lângă un pârâu, el părăsind totodată locul producerii evenimentului rutier” au comunicat, prin biroul de presă, procurorii rădăuţeni.

În ce-l priveşte pe Nicuşor Adrian Ţugui, pe 9 aprilie, acesta nu avea voie să intre în contact direct sau indirect şi pe nicio cale cu vecinul său, ambii fiind deja sub măsura controlului judiciar într-un dosar cercetat de DIICOT Suceava.

„Ţugui Nicuşor Adrian a ascuns deliberat acest lucru, dând ajutor autorului accidentului rutier în scopul îngreunării cercetărilor şi evitării răspunderii penale” arată aceeaşi sursă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI