Dacian Cioloş, despre „Panama Papers”

ANAF nu are nevoie de dispoziţii de la premier ca să îşi facă treaba

Premierul Dacian Cioloş a declarat ieri că nu a avut discuţii cu şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Dragoş Doroş, după apariţia anchetei „Panama Papers”. „Nu, nu am avut. Nu are nevoie de dispoziţii de la primul-ministru ca să îşi facă treaba acolo unde consideră că s-a încălcat legea”, a afirmat şeful Guvernului, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România.

Un grup de lucru interdepartamental va verifica implicaţiile fiscale ale informaţiilor publicate prin proiectul de investigaţie jurnalistică „Panama Papers”, a anunţat, ieri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice, şi corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, privind conturi deţinute, participaţii în firme, tranzacţii interne sau internaţionale.

În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicaţi inspectori antifraudă, inspectori fiscali şi inspectori specializaţi în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informaţiilor fiscale şi executări silite, precizează ANAF.

Şefi de stat şi alţi politicieni de rang înalt, miliardari, celebrităţi, sportivi, dar şi reţele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăţi offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, relevă o anchetă jurnalistică efectuată în comun de 107 instituţii media, care au reuşit să intre în posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societăţi panameze de consultanţă, documente denumite acum generic ‘Panama Papers’, anunţau duminică publicaţiile Le Monde şi Le Soir.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI