Locuri de muncă mai multe

> O creştere importantă se remarcă în comerţul cu produse alimentare, restaurante, baruri şi hoteluri, dar şi în exploatarea forestieră

În cursul anului 2015, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a înregistrat 27.634 posturi oferite de angajatori celor aflaţi în căutarea unei slujbe, informează purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anca Capverde, care precizează că oferta agenţilor economici suceveni este cu 1.049 locuri de muncă vacante mai mare faţă de 2014.

Potrivit oficialului AJOFM, cererea de forţă de muncă rămâne relativ constantă în domeniile transporturilor rutiere şi construcţiilor, consemnându-se o creştere importantă în comerţul cu produse alimentare; restaurante, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor; hoteluri şi alte activităţi de cazare, precum şi în exploatare forestieră. „Sintetizând datele înregistrate cu privire la acest indicator statistic, precum şi informaţiile pe care le deţinem de la agenţii economici, putem aprecia că se conturează o competiţie a angajatorilor în anumite sectoare ale economiei locale, cu precădere în cel al serviciilor, pentru atragerea şi «fidelizarea» personalului talentat, competent şi motivat să lucreze”, subliniază purtătorul de cuvânt al AJOFM.

Anca Capverde susţine că, în urma analizelor efectuate, rezultă că piaţa muncii este tot mai receptivă la persoanele bine pregătite şi preocupate de calitatea activităţii prestate, fluctuaţiile de personal având drept cauză fie lipsa competenţelor sau calificărilor actualizate, fie motivaţia pentru obţinerea ori menţinerea unui loc de muncă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI