Numărul şcolilor cu pază umană a crescut cu 7% iar al celor cu supraveghere video, cu 9%

Numărul unităţilor de învăţământ asigurate cu pază umană au crescut cu 7%, la 5.167, în învăţământul preuniversitar, se arată într-un raport al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) realizat înainte începerii anului şcolar. Din acestea, 3.606 sunt în mediul urban şi 1.561 în mediul rural. De asemenea, o creştere semnificativă au înregistrat şi şcolile asigurate cu pază prin societăţi specializate de pază (21,1%). Astfel, 7.812 (39%) unităţi de învăţământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (4.005 în mediul urban şi 3.807 în mediul rural). Faţă de sfârşitul anului şcolar precedent, numărul unităţilor de învăţământ preuniversitar dotate cu sisteme video a crescut cu 9%.

La început de an şcolar, Poliţia Română a reluat activităţile în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar. Măsurile pe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe mai multe paliere şi includ verificarea modului de supraveghere, pază şi acces în unităţile şcolare în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003, acordarea sprijinului de specialitate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI