Gospodărie distrusă de foc la Sadova

Un incendiu violent a distrus, marţi, o întreagă gospodărie, în localitatea Sadova.

Din nou, un cablu electric defect sau o izolaţie deteriorată au fost vinovate de prăpădul care, de această dată, a distrus munca de-o viaţă a familiei lui Dumitru L.

Solicitaţi prin 112 la ora 15.17, pompierii militari ai Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii SVSU Pojorâta, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru a opri extinderea incendiului şi pentru salvarea a tot ce ar putea salva din gospodăria incendiată.

La faţa locului au găsit însă arzând deja violent casa construită cu parter, un etaj şi mansardă şi mai multe anexe, pe o suprafaţă totală de aproximativ 350 mp.

După mai bine de 4 ore de muncă, pompierii au reuşit lichidarea incendiului, care a mistuit aproape toată gospodăria. Au scăpat de distrugere pereţii bucătăriei de vară şi construcţiile vecinilor, spre care flăcările tindeau să se propage.

“Au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 180 mp, adăpostul de animale pe 150 mp, un atelier şi alte anexe, construcţii corp comun, pe 100 mp, şi acoperişul bucătăriei de vară pe 60 mp. Flăcările au mai distrus documente personale, mobilier, stolerie, obiecte electronice şi electrocasnice. S-au degradat unelte agricole, utilaje pentru debitat lemn şi un atelaj hipo, în incendiu pierind o vacă şi trei porci” a comunicat plt. Adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Cât timp pompierii luptau cu flăcările, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale proprietarului gospodăriei care, în disperarea de a mai salva câte ceva din lucruri, a suferit arsuri de gr. I şi II la mâini. Omul a refuzat însă să meargă la spital.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI