Ungaria

Armata a început construirea gardului la frontiera cu Serbia

gard ungariaArmata ungară a început ieri construirea gardului destinat să oprească afluxul de imigranţi ilegali la frontiera cu Serbia, informează MTI.

Ministrul de externe Peter Szijjarto a anunţat, pe 17 iunie, că Ministerul de Interne a primit ordin să se pregătească pentru ridicarea unui gard cu o înălţime de 4 metri, de-a lungul celor 175 km de graniţă cu Serbia. La 6 iulie, parlamentul a acordat statului ungar folosinţa unei fâşii de 10 metri în interiorul frontierei externe a Uniunii Europene pentru a asigura construirea rapidă a gradului. Guvernul a anunţat că va aloca aproape 6,6 miliarde de forinţi (21 milioane de euro) pentru lucrările de construcţie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI