Pentru vânzarea de rachiu la pahar şi ţigări la bucată

Zeci de comercianţi din mediul rural au fost amendaţi luna trecută de Protecţia Consumatorilor

bauturi-la-paharComisarii de protecţie a consumatorilor au desfăşurat luna trecută aproximativ 370 de acţiuni de control, pe tematici privind respectarea prevederilor legale la comercializarea echipamentelor de uz casnic, a apelor minerale la producători şi la distribuitori şi la comercianţi de produse alimentare şi nealimentare din mediul rural.

La echipamente de uz casnic au fost verificaţi 11 agenţi economici din judeţul Suceava, şapte dintre ei fiind sancţionaţi pentru neconformităţile constatate cu amenzi în valoare de 20.000 de lei. Acestea au fost lipsa instrucţiunilor de utilizare traduse în limba română, neindicarea pe produs a producătorului sau importatorului şi lipsa preţurilor.

Până la remedierea deficienţelor, comisarii au oprit de la comercializare produse în valoare de aproximativ 230.000 lei.

39 de acţiuni de control au fost desfăşurate de reprezentanţii Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Suceava la producătorii şi distribuitorii de ape minerale, rezultatul verificărilor fiind onorabil pentru cei „vizitaţi”.

Doar opt dintre agenţii verificaţi au primit amenzi, în valoare de 11.500 de lei, după ce au fost identificate etichete scrise cu caractere mai mici decât prevăd normativele în vigoare şi preţuri lipsă.

În mediul rural au fost verificaţi luna trecută 93 de operatori economici care comercializează produse alimentare şi nealimentare.

Au fost identificate în timpul acţiunilor produse expirate, lipsa orarului de funcţionare şi a firmei, băuturi servite la pahar şi vânzări de ţigări la bucată şi, din nou, neafişarea preţurilor.

Au fost aplicate 41 amenzi în valoare de 23.500 lei şi s-au oprit de la comercializare produse în valoare de 549 lei.

În luna iunie, sucevenii au depus la CJPC Suceava 109 reclamaţii, cele mai frecvente fiind cele legate de respectarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor privind furnizarea de servicii şi utilităţi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI