Poliţiştii au ridicat de la „Ştefan” documente privind desfăşurarea concursului „Arhimede” în perioada 2006-2014

> „Totul s-a făcut legal” susţine Dan Popescu, directorul colegiului sucevean

Prof. Dan Popescu, directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, susţine că întreaga colaborare a instituţiei pe care o conduce cu Fundaţia „Arhimede” s-a desfăşurat legal, în baza unui protocol semnat cu aceasta şi Ministerul Educaţiei.

În urma unor percheziţii efectuate de poliţişti, marţi dimineaţă, de la Colegiul „Ştefan cel Mare” au fost ridicate documente privind desfăşurarea concursului anual „Arhimede” pe care instituţia l-a găzduit timp de 8 ani. Conducerea colegiului a oferit anchetatorilor informaţii cu privire la numărul de copii care au participat la testările de matematică şi informatică organizate de fundaţie, iar, referitor la sumele de bani colectate de la elevi, managerul Dan Popescu a susţinut legalitatea obţinerii lor.

Potrivit lui, „Ştefan” a găzduit concursurile „Arhimede” între anii 2006-2014, menţionând că în 2015 colegiul nu a mai organizat concursul şi, deci, nu s-au mai strâns taxe de participare.

Poliţiştii au descins marţi dimineaţă la cel mai titrat colegiu sucevean, dar şi la alte şcoli de stat, licee, fundaţii şi locuinţe particulare din Bucureşti şi alte şapte judeţe din ţară, într-un dosar care vizează Fundaţia „Arhimede”, organizatoarea cursurilor şi concursurilor cu acelaşi nume, care promovează excelenţa în matematică şi informatică.

Potrivit anchetatorilor, organizatorii ar fi încasat bani de la elevi, taxe de curs şi de concurs, pentru care nu au dat chitanţă, dar şi pentru care nu au plătit taxele aferente la stat. S-ar fi produs, astfel, într-o perioadă de mai mulţi ani, un prejudiciu către stat de 3,14 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI