Schengen, Ucraina, Republica Moldova – printre temele de discuţie cu oficialii de la Berlin

iohannis 26.02Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, înainte de plecarea către Berlin, că în discuţiile cu liderii politici germani va aborda subiectul aderării României la Spaţiul Schengen, dar şi alte teme precum situaţia din Ucraina sau perspectiva europeană a Republicii Moldova. „Vom aborda, desigur, inclusiv subiectul perspectivei aderării României la Spaţiul Schengen şi, în plan mai general, cel al nevoii consolidării securităţii Uniunii Europene şi al cetăţenilor săi. Vom discuta cu siguranţă şi despre evoluţiile în materie de securitate de pe continentul nostru şi, sigur, în mod special despre situaţia din Ucraina. De un interes pentru noi este subiectul perspectivei europene a Republicii Moldova şi a ţărilor din Balcanii de Vest” a spus Iohannis, la Aeroportul „Henri Coandă”. El a adăugat că va menţiona în discuţiile pe care le va avea la Berlin şi „rolul crescând” al comunităţilor germane din România şi al comunităţilor române din Germania „ca puncte de legătură şi factor de consolidare al cooperării româno-germane”.

Şeful statului a afirmat că relaţiile de cooperare cu Germania au pentru România o importanţă strategică, iar aprofundarea cooperării dintre cele două ţări, precum şi extinderea domeniilor de colaborare reprezintă o prioritate.

Preşedintele Iohannis va avea la Berlin convorbiri cu omologul său Joachim Gauck, cu cancelarul Angela Merkel şi cu preşedintele Bundestag, prof. dr. Norbert Lammert. De asemenea, şeful statului se va întâlni cu conducerea Forumului Germano-Român şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe şeful statului fac parte şi consilierii prezidenţiali Leonard Orban, Lazăr Comănescu, Dan Mihalache, George Scutaru, Sergiu Nistor şi Paul Jurgen Porr — preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI