Şi la Dublin se caută ţigări de contrabandă

> Un transport de astfel de produse a fost oprit din drum de poliţiştii suceveni > În ajutorul lor a venit şi un câine de serviciu, cu „nasul pregătit” să descopere astfel de nereguli

 Produsele din tutun de contrabandă au început să aibă căutare şi peste hotarele ţării, cel mai probabil în comunităţile de români aflate în străinătate, chiar şi la Dublin (Irlanda). Afirmaţiile sunt întărite de o descoperire făcută de lucrătorii IPJ Suceava joi, în timpul unei acţiuni în trafic. Este vorba, potrivit IPJ Suceava, de o acţiune desfăşurată de lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Gura Humorului, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, care au efectuat un control asupra unui autocar de transport de persoane pe ruta Rădăuţi – Dublin. La solicitarea oamenilor legii, toţi cei 18 pasageri au coborât şi au scos din cala autovehiculului bagajele personale. Atunci a intrat în acţiune şi un ajutor de nădejde al poliţiştilor, câinele de serviciu. Procedându-se la legitimarea fiecărui pasager şi la verificarea amănunţită a bagajelor s-a constatat că un tânăr de 21 de ani, din comuna Frătăuţii Vechi, nu luase la drum prea multe haine, dar deţinea, în două geamantane, 1.000 de pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, şi 600 de pachete cu ţigarete provenite din Ucraina. Lui i s-a alăturat un bărbat de 28 de ani din oraşul Vicovu de Sus, care avea prin bagaje 80 de pachete cu ţigarete de provenienţă ucraineană. Luaţi la întrebări de poliţişti, primul a declarat că “i-au fost aduse în dimineaţa aceleiaşi zile de un cetăţean ucrainean, pe care nu-l cunoaşte, dar cu care a mai discutat anterior, în autogara din municipiul Rădăuţi, urmând a le transporta în Dublin (Irlanda), iar pentru acest lucru a primit la plecare suma de 350 de euro, urmând ca la întoarcerea în ţară să mai primească 300 de euro” ne-a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisar Ionuţ Epureanu. Cel de-al doilea le-a mărturisit poliţiştilor că a achiziţionat ţigaretele din piaţa oraşului Vicovu de Sus şi le transporta în Irlanda. Cercetările sunt continuate faţă de cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “contrabandă’’, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională şi eventualele conexiuni infracţionale cu alte persoane de pe teritoriul ţării sau din străinătate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI