Viitorul premier al României ar putea fi o femeie

„Nu va fi Traian Băsescu prim-ministru în mandatul meu de președinte”, a declarat, președintele PMP, Elena Udrea, luni seara, în Cetatea de Scaun a Sucevei, răspunzând unei întrebări legate de nominalizarea lui Traian Băsescu pentru funcția de prim-ministru dacă ea va câștiga alegerile prezidențiale.
 

Liderul PMP și-a argumentat răspunsul, arătând că „în primul rând Traian Băsescu a spus clar că nu va rămâne în zona administrației, deci nu-și dorește să fie prim-ministru”. „În al doilea rând, pentru că eu cred că România intră într-o etapă nouă, în care trebuie să formăm un guvern cu oameni din viitoarea majoritate parlamentară. Eu sunt convinsă că în viitoarea majoritate parlamentară sunt oameni care pot ocupa funcția. În opinia mea și în opinia multora, Traian Băsescu ar putea să fie un prim-ministru foarte bun, pentru că are o experiență de 10 ani în administrație, dar cred că viitoarea majoritate va putea să dea un prim-ministru bun”, a declarat Elena Udrea. Ea a explicat că viitoarea majoritate parlamentară va fi formată din toți oamenii de bună credință din Parlament. „Cei care vor vrea să vină lângă un președinte puternic, cu un proiect de țară care să însemne o Românie frumoasă, în care oamenii să zâmbească pe stradă, așa cum zâmbesc cetățenii europeni din celelalte țări unde viața este mai ușoară decât la noi, cu oameni cărora să nu le mai fie teamă de ziua de mâine, de spitalele, de școlile din România, să nu le mai fie teamă că nu mai au locuri de muncă sau că nu-și pot finanța afacerile. O Românie în care oamenii să se gândească cu optimism la viitor, să fie pozitivi și plini de speranță”, a spus Udrea. Președintele PMP a mai declarat că Traian Băsescu nu este interesat de funcția de premier și pentru că va avea „foarte multe lucruri de făcut”. „Este un personaj extrem de relevant și important în plan extern, cu siguranță va putea să rămână în zona aceasta de consiliere, pe politică externă, pe politică militară”, a explicat Udrea. Ea nu a exclus ca viitorul premier al României să fie o femeie, apreciind că țara are nevoie de o schimbare de drum, nu de direcție. „Direcția este cea bună, drumul trebuie schimbat. Și cea mai mare schimbare pe care România o poate avea este să aibă președinte o femeie. Nu aveți dumneavoastră în Moldova sloganul «Încearcă și cu o femeie»?”, a conchis Elena Udrea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI