S-a redeschis Observatorul Astronomic Suceava

Observatorul Astronomic din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și-a redeschis ușile pentru publicul larg, după o perioadă în care a trecut printr-un proces de renovare și a găzduit Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică.
 

În luna februarie a acestui an, Observatorul Astronomic a intrat într-un amplu proces de reabilitare, iar acum vizitatorii se pot bucura de un spațiu modern, propice desfășurării activităților observaționale. Directorul Observatorului Astronomic Suceava, lect. univ. dr. Cristian Pîrghie, a declarat că în lunile august și septembrie obiectivul va funcționa după un program special. Luni, marți, joi și sâmbătă programul de vizitare va fi între orele 9 și 17, iar miercuri și vineri, între orele 14 și 22. Duminică și luni, Observatorul Astronomic este închis. Cei care doresc să viziteze Observatorul trebuie să știe că prețul unui bilet este de 4 lei pentru copii și 5 lei pentru adulți, iar grupul trebuie să fie constituit din cel puțin 10 persoane. În ceea ce privește fenomenul Perseidelor, al „stelelor căzătoare”, Cristian Pîrghie a declarat că acestea sunt vizibile cu ochiul liber și nu se fac observații astronomice în acest scop.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI