Elevii care vor să învețe o meserie au la dispoziție 1232 locuri la profesionala de 3 ani

Pentru anul școlar următor, în județul Suceava, în învățământul școlar profesional de stat cu durata de 3 ani sunt 1232 de locuri la clasa a IX-a, în 44 de clase, cu 50 de locuri mai mult ca în anul școlar precedent.
 

Sunt 23 de licee tehnologice și colegii tehnice care vor școlariza elevi în diverse meserii compatibile cu cerințele de pe piața muncii, în specializări începând de la estetică și igienă corporală până la zidărie. Cele mai multe locuri la profesionala de 3 ani oferă Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, 112, dintre care 56 sunt la profilul mecanic, iar celelalte la electric și estetică și igienă. Liceul Tehnologic Cajvana și Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” Suceava au câte 84 de locuri la această formă de învățământ, la specializările mecanic, constructor, textile și pielărie, respectiv electric, construcții, mecanic. Și în învățământul particular există o unitate care și-a propus să școlarizeze 84 de elevi la profesională, în calificările recepționer, comerciant, lucrător hotelier. Învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani se adresează absolvenților de clasa a VIII-a atât din seria curentă, cât și din seriile anterioare. Elevii care între timp se vor răzgândi și vor alege să continue studiile liceale, în zilele de 5 și 6 iulie pot să se retragă, solicitând fișa de înscriere de la unitatea școlară unde au fost declarați admiși. Elevii vor preda această fișă școlii gimnaziale pe care a absolvit-o, urmând a obține o alta, pentru admiterea la învățământul liceal. Înscrierile elevilor de gimnaziu la profesională s-au desfășurat luni și marți, datele nefiind centralizate încă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI