Trei parlamentari suceveni ai PDL au depus 286 de amendamente la legea bugetului

Parlamentarii PDL de Suceava Sanda Maria Ardeleanu și Ioan Bălan, deputați, și senatorul Gheorghe Flutur au depus 286 de amendamente la legea bugetului de stat din cele peste 1300 de amendamente depuse de toți parlamentarii PDL din țară.
 

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a spus că amendamentele vizează bugetele a zece ministere și se referă atât la asigurarea de investiții în municipiul Suceava, cât și în localitățile din județ. El a declarat într-o conferință de presă că între amendamente sunt cele privind asigurarea finanțării la Centrul Cultural Bucovina, care se înființează prin renovarea fostului cinematograf Modern, pentru finanțarea amenajării de parcări de reședință între blocurile din cartierele sucevene, pentru înființarea unei parcări supraterane în cartierul George Enescu, reabilitarea zonei râului Suceava în vederea amenajării unei zone de agrement. Totodată, sunt cerute fonduri pentru finanțarea lucrărilor la sala de sport a Colegiului „Ștefan cel Mare”, la Sala polivalentă care trebuie construită în zona Metro, dar și fonduri pentru școlile din județ, pentru reabilitare termică și reabilitarea de fațade de blocuri, pentru asfaltări de drumuri și străzi, pentru continuarea modernizării Spitalului Județean Suceava și pentru achiziționarea unui computer tomograf. „Perioada de depunere a amendamentelor a fost doar de o zi. Dacă nu eram pregătiți din timp, nu reușeam să depunem atâtea amendamente, unii dintre colegii noștri nereușind să depună amendamente la toate capitolele” a spus Bălan. El a arătat că pentru șoseaua de centură a municipiului Suceava există prevedere bugetară, dar că fondurile nu sunt suficiente ca această lucrare să fie finalizată anul viitor și că vor trebui suplimentate. „Nu-mi fac speranțe că vor trece toate amendamentele, dar trag speranță că măcar câteva vor fi adoptate” a spus liderul PDL Suceava. El s-a arătat intrigat că liderul PNL Suceava, Alexandru Băișanu, a anunțat că va depune amendamente la proiectul legii bugetului în condițiile în care se află la putere, având 70% din voturi în Parlament. „Pentru USL e vorba doar de voință politică ca să aloce fonduri” a spus Bălan. Președintele PNL Suceava a anunțat, joi, că va depune amendamente la legea bugetului pentru 2014, el amintind că anul trecut a fost singurul parlamentar USL care a depus un amendament la legea bugetului pe care l-a susținut atât în comisii, cât și în plen.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI