Județul Suceava, dotat cu 5 autofreze pentru zăpadă și un vehicul pe șenile

Județul Suceava va avea la dispoziție noi utilaje de intervenție în situațiile de urgență, apărute pe durata iernii. Aceasta după ce Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EuroNEst, cu sediul la Iași, va promova spre finanțare proiectul „Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență, în condiții de iarnă”.
 

Valoarea totală a proiectului este de aproape 21 de milioane de lei, fonduri cu care, pentru cele 6 județe componente ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, vor fi achiziționate 24 de autofreze și 6 vehicule cu șenile. În cadrul acestuia, la Suceava vor ajunge 5 autofreze și un vehicul pe șenile. În acest sens, bugetul județean sucevean, potrivit unei hotărâri aprobate în ședința de la sfârșitul săptămânii trecute, va contribui cu 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, respectiv cu 87.124 de lei. De asemenea, CJ Suceava va asigura resursele necesare implementării optime a proiectului, în sumă de 4,26 de milioane de lei, fonduri care ar urma să fie rambursate și recuperate integral din instrumentele structurale. Prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenție 3.3. „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale de intervenție în situație de urgență”, Regiunii de Dezvoltare Nord-Est i s-au alocat, pentru perioada 2007-2013, 16,24 de milioane de euro, consiliile județene din regiune contribuind cu 2% din total. Grație implementării primului și celui de-al doilea proiect, Suceava a primit 20 autospeciale de intervenție în situații de urgență, inclusiv pentru descarcerare și asistență medicală. Un al treilea proiect este pe cale de implementare, contractul de finanțare fiind semnat, județul Suceava având repartizată o autospecială de intervenție și salvare la înălțime.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI