„Bucovina Fight Team”, primul club de arte marțiale mixte din Moldova a fost inaugurat la Suceava

La finele săptămânii trecute, în complexul „Unirea” din Suceava, a fost inaugurat „Bucovina Fight Team”, primul club de MMA (arte marțiale mixte) din Moldova.
 

La eveniment au participat luptătorii Local Kombat Cătălin Moroșanu și Sebastian Ghiță, antrenorul celor doi, Mihai Constantin, și vicecampionul european în Brazilian Jiu Jitsu, George Stanciu, alături de o mulțime de iubitori ai sporturilor de contact din Suceava. Cei care au fost prezenți la sala MMA din complexul „Unirea”, sală pusă la dispoziție de CSM Suceava, au avut prilejul să urmărească demonstrații din fiecare dintre cele cinci ramuri de arte marțiale care se practică în acest circuit de lupte. Gheorghe Ignat, de 27 de ani, alias „Ursul Carpatin”, luptătorul care are deja șase victorii în reguli de MMA din tot atâtea meciuri disputate, dintre care patru în America, în California, a început deja „recrutările” printre sportivii suceveni care vor să practice acest sport, considerat a fi cel mai dur din lume. În majoritate, cei care au venit să se pregătească pentru circuitul MMA sunt foști sportivi, luptători, boxeri, practicanți de kickboxing și arte marțiale. Alături de Ghiță Ignat, care se antrenează împreună cu antrenorul său de box, Andu Vornicu, iubitorii sportului sucevean îl pot vedea la lucru și pe Dan George Rotari, de 21 de ani, fost vicecampion european la cadeți și de trei ori campion național la lupte greco-romane, și pe Alin Marius Macovei, practicant de karate, dar în principal de kickboxing. „Intenționez să aduc în viitorul apropiat sportivi de top din acest sport cu care să fac seminarii de pregătire la Suceava. Acum, de exemplu, suntem în discuții cu un luptător brazilian cu centură neagră în BJJ pe care să-l aducem aici”, a mărturisit Ghiță Ignat. „Mă bucură inițiativa sucevenilor și abia aștept să vedem roadele acesteia. Din proprie experiență le spun celor mai tineri, care vor să înceapă o carieră sportivă, să lase calculatorul și să încerce chestii mai «palpabile», care le pot aduce mari satisfacții. În același timp, trebuie să le amintesc tuturor că munca stă la baza marii performanțe și ei trebuie să fie pregătiți să se gândească la antrenamente și mai apoi la bătaia în sine”, a declarat campionul de K1, Cătălin Moroșanu. Ghiță Ignat se pregătește pentru un interesant meci din cadrul circuitului MMA, în care-l va avea ca adversar pe fostul multiplu campion mondial al circuitului „Cel mai puternic om din lume”, polonezul Marius Pozdianovski.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI