„Trenul nu a mai fost folosit pentru că nu au mai fost turiști?”

„Se pare că Flutur e în opoziție față de un ministru PDL”, a afirmat ieri președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, făcând referire la atacul „virulent”, dar, după opinia lui, nefondat, al lui Gheorghe Flutur la adresa sa privind pierderile pe care le-a înregistrat CFR Călători ca urmare a punerii în funcțiune a unui tren de epocă în cadrul proiectului „Pelerin în Bucovina”, în condițiile în care ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a transmis datele respective.
 

Liderul social-democraților suceveni a subliniat că este evident că, prin folosirea trenului de epocă timp de o săptămână, în urma unei „hachițe” a președintelui CJ Suceava, s-a creat o pagubă de peste o jumătate de miliard de lei vechi. El a mai declarat că, dacă trenul de epocă este garat la Suceava, este de neînțeles de ce acesta nu este folosit pentru turism dacă tot face parte din acțiunile de promovare de acest gen. „Trenul nu a mai folosit pentru că nu au mai fost turiști? Cred că de fapt vorbim de reclamă mincinoasă. Flutur îndeamnă turiștii să se plimbe cu trenul de epocă, dar acesta nu este în funcțiune, iar astă vară le spunea că pot merge cu pluta pe Bistrița, dar turiștii găsesc la Suceava plute cel mult la sticlele cu vin”, a spus Nechifor. El a mai declarat că despre Bucovina se vorbește frumos, sunt peisaje de excepție, monumente cu o valoare inestimabilă, dar toate acestea trebuie promovate doar când piața permite. Nechifor a mai spus că nu se justifică finanțarea cu 7 milioane de euro a turismului în perioadă de criză. „Când e criză, vacanța este prima care sare de pe lista de priorități a unei familii. În criză oamenii au alte priorități”, a spus deputatul PSD. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, lider al PDL, a declarat, sâmbătă, că opoziția din Suceava l-a acuzat că trenul de epocă din proiectul “Pelerin în Bucovina” nu a adus profit și crede că, dacă s-ar lua după judecata infantilă a celor din opoziție, nu s-ar mai aduce turiști în Bucovina. Gheorghe Flutur a subliniat că cei din opoziție fac calcule greșite legate de profit rezultat din promovare turistică și că nu se poate lua după “judecata limitată a celor cu fontanela încă deschisă”. “Nu am mai face nimic pentru promovarea turismului dacă ne-am lua după judecata infantilă a acestor copii din opoziție”, a spus Flutur. Reamintim și că, potrivit unui răspuns scris al ministrului transporturilor, Anca Boagiu, la o întrebare adresată de președintele PSD de Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, pe parcursul funcționării respectivului tren de epocă au fost transportați 1.079 de călători, iar veniturile obținute din vânzarea biletelor sunt de 17.439,20 de lei. Totodată, se arată că pentru aducerea trenului și funcționarea lui costurile suportate de SN CFR Călători s-au ridicat la 64.764,92 de lei, fără TVA. Astfel, pentru aducerea trenului din stația Buzău, până la Suceava, costurile sunt de 1.450 de lei pentru remorcare și de 229,44 de lei pentru personal. Cheltuielile pentru funcționarea trenului în perioada în care acesta a operat în cadrul proiectului Pelerin în Bucovina se ridică la 51.960 de lei fără TVA pentru combustibili și la 262,01 de lei fără TVA pentru salubrizare. Cheltuielile de personal pentru funcționarea trenului au fost de 2.808 de lei pentru partea de tracțiune și de 8.055,47 de lei pentru comercial.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI