„Centura” Sucevei poate fi gata până la la finele anului

Primul tronson al șoselei de centură care ocolește municipiul reședință de județ eliminând traficul greu dintre blocurile Suceavei ar putea fi dat în folosință până la finele acestui an.
 

Ritmul lucrărilor depinde doar de rapiditatea cu care se rezolvă problema exproprierilor, pentru că banii necesari și forța de muncă există. Concluzia aparține șefului administrației județene, Gheorghe Flutur, care a inspectat pe parcursul zilei de vineri șantierul rutei ocolitoare a municipiului reședință de județ. Președintele CJ Suceava s-a arătat mulțumit de ritmul lucrărilor și încrezător că, până la finele anului, tronsonul care face legătura dintre DN 17 cu DN 2, pe raza localității Pătrăuți, va putea fi dat în folosință. “Lucrările se derulează într-un ritm bun și sperăm ca în zilele următoare să deblocăm și exproprierile din localitatea Șcheia, pentru a da drumul la lucrări și acolo, făcând astfel legătura cu DN 17. Este o lucrare deosebit de importantă, cu investiții pe măsură și lucrări imense, dar am primit asigurări că la rectificare se vor aloca în continuare sumele de bani necesare, astfel că nu vor exista probleme”, a declarat Gheorghe Flutur. La vizita de lucru de pe șantier a fost prezent și șeful Direcției Regionale Iași a Companiei de Drumuri Naționale, Dan Pilă, care a susținut afirmațiile președintelui Gheorghe Flutur, dar a ținut totuși să amintească faptul că “pentru a termina lucrările anul acesta este nevoie de încă o alocare bugetară de aproximativ 90 de milioane de lei, pe lângă cele 60 cheltuite până la ora actuală”. Guvernul a adoptat joi o hotărâre de completare a HG 743/2010 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Varianta de ocolire Suceava”. Potrivit proiectului din suma totală prevăzută, circa 434 mii lei este aferentă imobilelor cuprinse în anexa care face parte integrantă din hotărâre. Construirea șoselei de centură a municipiului reședință de județ, în lungime de 13,2 km, a fost demarată la finele anului 2008, activitatea de realizare a acesteia fiind atribuită SC CF Grup Colas Iași. În ultima perioadă lucrările au fost mult întârziate din cauza mai multor nemulțumiri legate de exproprierile necesare pe raza localității Șcheia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI