Nemulțumiții s-au adresat președintelui Flutur

Problemele pe care le au locuitorii comunei Șcheia în ceea ce privește despăgubirile primite pentru terenurile expropriate pentru șoseaua de centură au ajuns luni la urechile președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
 

Prezent la inaugurarea unui centru medical în comuna suceveană, șeful administrației județene a fost interpelat de mai mulți localnici, nemulțumiți că vor fi despăgubiți în baza noilor prevederi legale și că despăgubirile pe care le primesc sunt mult mai mici decât cele primite de locuitori din comunele limitrofe care au beneficiat de prevederile vechii legislații, iar despăgubirile erau la prețul pieței. În urma acestei situații, președintele CJ Suceava a luat legătura cu prefectul Sorin Arcadie Popescu, pe care l-a rugat să verifice reclamațiile locuitorilor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că firma de avocatură care a câștigat licitația pentru expropriere a lucrat gradual, în funcție de documentațiile existente și că s-a ajuns ca pentru o parte dintre proprietarii terenurilor pe unde va trece șoseaua de centură să nu aibă documentația de expropriere finalizată la momentul apariției noilor prevederi legale, a Legii 255/2010 privind unele măsuri de expropriere în vederea realizării unor obiective de interes național, local și județean și normelor de aplicare. „Am cerut primarului comunei să organizeze marți o întâlnire a proprietarilor în cauză, astfel încât să purtăm discuții cu ei în prezența firmei de avocatură și a reprezentanților Oficiului de cadastru”, a spus prefectul. El a precizat că dorește ca această situație să fie tranșată transparent și în conformitate cu legislația în vigoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI